Večernji list - Hrvatska

Spašavanje Davora Bernardića do EU izbora

Kešer: Spasiti ga mogu samo četiri EU mandata

- Petra Maretić Žonja

Na sastanak idući tjedan u Bjelovaru pozvani svi šefovi županijski­h organizaci­ja SDP-a pa i oni suspendira­ni – Zmajlović i Hajdaš Dončić petra.maretic@vecernji.net Nakon što su pozivi aktualnom šefu SDP-a Davoru Bernardiću da odstupi s mjesta predsjedni­ka SDP-a postali sve učestaliji i glasniji, nije trebalo puno čekati ni na protureakc­iju. Šef podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer odlučio se na “protuofenz­ivu” i, s obzirom na predloženo, glavnu ulogu u akciji “spašavanja vojnika Bernardića” do EU izbora.

Nije dobio priliku

Poziva sve šefove županijski­h organizaci­ja SDP-a da se idući tjedan sastanu u Bjelovaru kako bi raspravili o situaciji u stranci i vidjeli što se da napraviti da se ona smiri i poboljša i pri tome izravno poručuje kako smatra da se Davoru Bernardiću mora dati prilika da vodi stranku do EU izbora, odnosno da ga se “rušiti” može tek nakon toga, ne postigne li rezultat. A dobar rezultat, kaže Kešer, koji bi Bernardića mogao spasiti odlaska s čela stranke su četiri mandata. Inače, isto je navodno “molio” i sam Bernardić članove vodstva stranke, mir do EU izbora, kada su mu u nekoliko navrata kazali da bi bilo vrijeme da se povuče. – Bernardić dosad nije dobio ni jednu priliku da dobije neke izbore i bilo bi nekorektno prema predsjedni­ku da ga se ruši prije toga. EU izbori su njegov prvi pravi ispit – kaže Kešer. Dodaje i kako EU izbori ne bi trebali biti jedina tema sastanka sa šefovima županijski­h organizaci­ja idući tjedan već drži da treba otvoriti i pitanje stanja u stranci. – Bernardić nije dobro napravio mnoge stvari, ali nije jedini krivac – kaže Kešer. Na pitanje što smatra da je Bernardić napravio dobro, odgovara kako nije napravio ni jedan veliki gaf da bi ga se na ovaj način rušilo. Kešer kaže i da su na najavljeni sastanak pozvani svi šefovi županijski­h organizaci­ja pa i oni koji su pozivali Bernardića na ostavku, zbog čega su neki i suspendira­ni. Dakle, na sastanak su pozvani i Siniša Hajdaš Dončić, još uvijek šef Krapinsko-zagorskog SDP-a, i Mihael Zmajlović, predsjedni­k SDP-a Zagrebačke županije, koji su i dalje formalno na čelu tih organizaci­ja s obzirom na to da statutarna komisija još nije dala pravorijek na njihovu žalbu na odluku o suspenziji. A pozvan je i Ranko Ostojić, novi šef dalmatinsk­og SDP-a, te Gordan Maras, šef zagrebačko­g SDP-a. No kako se neslužbeno čuje, malo je vjerojatno da će se odazvati.

“Ne treba nam potop”

Grupacija okupljena oko Hajdaša Dončića i Peđe Grbina i dalje traži Bernardiće­vu ostavku i što skorije unutarstar­načke izbore. Ne žele da Bernardić ostane na čelu stranke do EU izbora jer drže da će u tom slučaju doživjeti potop.

 ??  ?? MLADEN KEŠER,
MLADEN KEŠER,

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia