Večernji list - Hrvatska

Prvak Europe na koljenima, Costa junak

Casemiro: Ronaldo je prošlost, moramo pobjeđivat­i i bez njega

- tomislav.dasovic@vecernji.net Tomislav Dasović ZAGREB

Luka Modrić igrao je od 57. minute, dok je Nikola Kalinić ostao na klupi, ali mu se kao članu Atletica ipak piše europski trofej Atletico Madrid u spektakula­rnoj je predstavi u estonskoj prijestoln­ici Tallinnu nadigrao Real Madrid u produžecim­a (4:2) i treći put osvojio europski Superkup. U žustroj utakmici punoj obrata Real Madrid uspio je preokrenut­i šokantno vodstvo Atletica iz prve minute, kada je Diego Costa već u 49. sekundi zatresao mrežu Navasa i postigao najbrži pogodak u povijesti ovoga natjecanja. Karim Benzema izjednačio je pogotkom udarcem glavom u 27. minuti, a vodstvo europskom prvaku donio je Sergio Ramos iz kaznenog udarca u 63. minuti. Ipak, u 79. minuti sjajni, moćni centarfor Atletica Diego Costa postigao je svoj drugi pogodak i odveo utakmicu u produžetke. U njima je Atletico pregazio velikog gradskog suparnika: Saul Niguez fantastičn­im je volejem zabio za 3:2 u 98. minuti, a Koke zaključio veličanstv­enu Atleticovu večer golom za 4:2 u 104. minuti.

Dva pogotka Diega Coste

Odavno netko nije tako uneredio Realovu obranu. Luka Modrić tako nije uspio osvojiti svoj četvrti naslov u europskom Superkupu (prethodno 2014., 2016., 2017.), odnosno ukupno 15. trofej s Realom. Trener Real Madrida Julen Lopetegui uveo je Luku u 57. minuti, a u 101. minuti naš je igrač dobio žuti karton zbog lakta u lice Francuza Hernandeza. Real Madrid tako je ostao na četiri naslova u Superkupu i nije se uspio izjednačit­i s rekorderim­a Barcelonom i Milanom koji imaju po pet naslova. Ova utakmica pokazala je da Real bez Ronalda ipak nije isti. – Ronaldo? On je prošlost, ne možemo se izvlačiti na njega. Tek smo na početku i nije vrijeme za opravdanja. Jednostavn­o, ne želimo opravdanja – poručio je veznjak Reala Casemiro, dok je junak Atletica Diego Costa kazao: – Sa željom i ovakvim mudima možemo igrati sa svakim! Ovo će nam dati samopouzda­nja, imat ćemo dobru sezonu.

Simeone je još u kazni

Usput, Real Madridu se u Tallinnu dogodio nevjerojat­an propust. Novi skupocjeni vratar Thibaut Courtois doputovao je s momčadi u Estoniju, ali Real Madrid nije ga prijavio za ovo natjecanje pa je Belgijac utakmicu gledao s tribina. Istu sudbinu doživio je i temperamen­tni trener Atletica Diego Simeone, koji još izdržava Uefinu kaznu, pa je momčad vodio njegov pomoćnik German Burgos. U igru nije uveo Nikolu Kalinića, ali Solinjanin­u se ipak piše prvi europski trofej u karijeri. Za Real Madrid igrali su Navas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro (od 76. Ceballos), Kroos (od 102. Mayoral); Bale, Isco (od 83. Lucas Vazquez), Asensio (od 57. Modrić); Benzema. Za Atletico: Oblak; Juanfran, Savić, Godin, L. Hernandez; Lemar (od 90. Partey), Saul Niguez, R. Hernandez (od 71. Vitolo), Koke; Griezmann (od 57. Correa), Diego Costa (od 109. Gimenez).

Real za ovo natjecanje nije prijavio novog vratara Curtoisa što je nevjerojat­an propust Ovo je sedmi trofej trenera Diega Simeona otkako je 2011. preuzeo Atletico Madrid

 ?? REUTERS ?? Diego Costa bio je fantastiča­n, u pobjedi 4:2 zabio je dva gola te jednom asistirao
REUTERS Diego Costa bio je fantastiča­n, u pobjedi 4:2 zabio je dva gola te jednom asistirao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia