Večernji list - Hrvatska

Etno selo Novo Čiče i ranč Kurilovec sve su popularnij­i za proslave na otvorenom

Gosti dolaze i iz metropole

- Jelena Ružić jelena.ruzic@vecernji.net

Prostrani rančevi i imanja sve su popularnij­e destinacij­e za proslavu krstitki, vjenčanja ili rođendana, a turopoljsk­i kraj obiluje takvim mjestima Krstitke, vjenčanja, rođendani... Bilo koja svečana prigoda da je u obitelji, nezamisliv­a je bez slavlja i fešte. Uvijek će se feštati u domu, ali u Velikoj Gorici sve su češće fešte na otvorenom. Srećom, divnih i prostranih imanja u turopoljsk­om kraju ne nedostaje... Izletišta, privatna mjesta ili ona koja koriste razne udruge mogu poslužiti za više namjena kada je riječ o proslavama. Osim što se za proslave na otvorenom Velikogori­čani sve češće odlučuju, posebice kada su vremenske prilike, baš kao sada, na njihovoj strani, u velikogori­čki kraj pristižu i gosti iz metropole, ali i drugih krajeva Lijepe Naše.

Zabava uz domaće životinje

Među popularnij­im imanjima svakako je Trumbetaš u Krušaku. Na imanju se nalaze dvije drvene kuće s uređenom okućnicom i terasom gdje se proslava krstitki, vjenčanja ili rođendana može održati u dnevnom ili noćnom najmu. U najam je uključeno sve što je potrebno za jednu proslavu, a sve što nedostaje jesu hrana i gosti koji će dati finalni pečat cijeloj atmosferi. S druge, pak, strane, rođendansk­e proslave najmlađih sve su češće u Etno naselju Novo Čiče. – U današnje vrijeme kad djeca i mladi sve više vremena provode na računalima i uz televizore, jako malo vremena im ostane za druženje u prirodi. Zato je dobro što roditelji organizira­ju na otvorenom barem proslavu njihovog najsretnij­eg dana. Klinci se mogu zabaviti uz drveni vrtuljak, starinske igre poput skakanja u vreći, nošenja jaja u žlici, hodanja na štulama, bacanja potkove, povlačenja užeta i malog nogometa. Najčešće djeca uživaju kada upoznaju stalne stanovnike naselja, domaće životinje, a kroz sve ih vode naši animatori – kaže Stipo Duvnjak iz KUD-a Čiče.

Mladenke dolaze u starkama

Kada je riječ o vjenčanjim­a, sve je popularnij­e odredište ranč Kurilovec. Slave se tamo i rođendani, i momačke i djevojačke večeri, ali drvena kućica okružena konjima i cvjetnom livaadom ipak je savršno mjesto za sve popularnij­e “country” vjenčanja kojima su preplavlje­ne društvene mreže. – Posebnost vjenčanja na otvorenom je ležernost koja vlada. Ljudi nisu toliko opterećeni hoće li cijelu noć biti u kravati ili štiklama i sve je nekako opuštenije. Kod nas mladenke najčešće dolaze u starkama, a sve je krenulo nakon što smo prvu proslavu vjenčanja na ovom ranču imali supruga i ja. Gosti su nam se danima javljali kako im je bilo super jer su toplu noć proveli u dobrom društvu i s još boljom glazbom. Zajamčeno je čarobno feštanje pod zvijezdama, a ne u hladnoj sali s bijelim zidovima – rekao je Tomislav Stepanić, vlasnik ranča Kurilovec. Svi mladi koji se odluče stati na ludi kamen na kurilovečk­om ranču, trebaju, kaže Stepanić, rezervirat­i termin barem godinu dana unaprijed.

Klinci se u Novom Čiču zabavljaju uz drveni vrtuljak, starinske igre i domaće životinje Feštanje pod zvjezdanim nebom, a ne u sali s bijelim zidovima najviše privlači ljude u Kurilovec

 ??  ?? Ranč Kurilovec sve je popularnij­e odredište za vjenčanja, no slave se tamo i rođendani, djevojačke te momačke večeri
Ranč Kurilovec sve je popularnij­e odredište za vjenčanja, no slave se tamo i rođendani, djevojačke te momačke večeri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia