Večernji list - Hrvatska

Raketa odbija šeike iz PSG-a, Real želi Broza!

Raketa će od Katalonaca dobiti novi, još izdašniji ugovor

- karlo.ledinski@vecernji.net Karlo Ledinski ZAGREB

Trener Valverde označio je Rakitića kao jednog od ključnih igrača pa će mu klub uskoro produljiti ugovor do ljeta 2022. godine Francuski mediji već danima pišu da će PSG za 100 milijuna eura kupiti Ivana Rakitića, a navodno je u nagovaranj­u sudjeloval­a i zvijezda PSG-a Neymar, bivši Raketin suigrač iz Barcelone. No, čini se da od transfera ipak neće biti ništa.

Kršenje financijsk­og fair-playa

Najčitanij­i španjolski sportski dnevnik Marca u jučerašnje­m je izdanju objasnio zbog čega nema šanse da Rakitić ovoga ljeta napusti Barcelonu. “Ponuda je tu, ali osim ako dođe do neočekivan­og obrata u zadnji čas, taj transfer nije moguć”, piše Marca uz nastavak: “Rakitić je odlučio prihvatiti novi, poboljšani ugovor s Barcom jer postojeći mu traje do 2021. Dobio je čvrsto obećanje da će dobiti i bolje uvjete. Barcelona čvrsto računa na Ivana. On ne želi otići i odbio je pregovarat­i s PSG-om. Tako da ostaje jedino mogućnost plaćanja 125 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula, što francuski prvak ne može zbog financijsk­og fair playa. Najviše što bi mogao platiti zbog tih ograničenj­a je 100 milijuna eura”. Naravno, nije ponuda PSG-a jedini razlog poboljšanj­a Raketina ugovora, nego je on zaista postao jedan od ključnih igrača Barcelone. Pokazalo se to i prošle sezone, kada je odigrao najviše utakmica od svih igrača Barcelone, odnovratil­i sno jednu više od drugog najkorište­nijeg Valverdeov­a igrača Lionela Messija. “Nezamjenji­v je u Valverdeov­oj formaciji i ne bi bilo dvostruke krune prošle sezone da nije bilo Rakitića. On i Busquets u sredini su onaj presing u Barcinu igru, koji je na nekoliko godina bio nestao. Iznenađuje što nije izabran među četvoricu kapetana, ali bez obzira na to, njegov položaj u hijerarhij­i momčadi ne ostavlja nikakve dvojbe koliko je važan Barci.” Rakitićeva trenutačna godišnja plaća u Barceloni je 5,5 milijuna eura, a prema novom ugovoru zarađivao bi oko 7 milijuna eura. S time da će mu postojeći ugovor koji vrijedi do 2021. godine produljiti do 2022.

Cijenu si podigao i na SP-u

A neki Španjolski mediji jučer su objavili da Real Madrid želi dovesti Marcela Brozovića. To znači da bi u kraljevsko­m klubu nakon odlaska Kovačića uskoro opet mogli imati dva igrača.

U nagovaranj­u da dođe u PSG sudjeluje i bivši Rakitićev suigrač – Brazilac Neymar Cijene ga – prošle je sezone Raketa odigrao najviše utakmica od svih Barcinih igrača

 ?? REUTERS ?? Povećanje plaće Dosad je Rakitić u Barceloni zarađivao 5,5 milijuna eura po sezoni, a sada će 7 milijuna
REUTERS Povećanje plaće Dosad je Rakitić u Barceloni zarađivao 5,5 milijuna eura po sezoni, a sada će 7 milijuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia