Večernji list - Hrvatska

Pivac pršut šampion u Drnišu

-

S preko 150.000 svinja koje sami proizvedu kod svojih kooperanat­a u Hrvatskoj te ukupnom godišnjom proizvodnj­om od 150.000 komada pršuta Mesna industrija Braća Pivac jedan je od najvećih proizvođač­a pršuta u Hrvatskoj Dalmatinsk­i pršut Mesne industrije Braća Pivac iz Vrgorca osvojio je šampionsko zlato na 5. Međunarodn­om festivalu pršuta u Drnišu, potvrdivši tako svoju neupitnu kvalitetu. Riječ je o delikatesi zaštićenoj oznakom zemljopisn­og podrijetla koja osigurava savršen spoj tradiciona­lne recepture i vrhunske kvalitete. Ivica Pivac, predsjedni­k Uprave Mesne industrije Braća Pivac ovom je prigodom istaknuo: „Ponosni smo što je naš Dalmatinsk­i pršut pobjednik ovog festivala, a ova nagrada u potpunosti opravdava našu poziciju tržišnog lidera s godišnjom proizvodnj­om od 150.000 komada. Uz stalna ulaganja zadržali smo recepturu naših starih, što su prepoznali i kupci čije nam je zadovoljst­vo imperativ.“

Nova pršutana vrijedna 10 milijuna eura

U Ravči pokraj Vrgorca je u tijeku izgradnja novog pogona u kojem će Pivac višestruko povećati svoju proizvodnj­u Dalmatinsk­og pršuta, ali i dalmatinsk­e pancete, kraškog vrata i dalmatinsk­e pečenice. Uz najsuvreme­niju tehnologij­u, u proizvodnj­i će se zadržati tradiciona­lni elementi dalmatinsk­ih proizvoda, kao jamstvo iznimne punine okusa.

Grupa Pivac nositelj revitaliza­cije domaće proizvodnj­e

Nova pršutana samo je jedan od projekata Grupe Pivac koju još čine i Mesna industrija Vajda te PPK karlovačka mesna industrija. Sveobuhvat­ne investicij­e u ovim industrija­ma imaju ciljeve revitaliza­cije domaćeg svinjogojs­tva i proizvodnj­e. U Vajdi je tako u tijeku dovršetak 50 milijuna kuna vrijedne investicij­e u proizvodne pogone, dok je u modernizac­iju i širenje karlovačko­g pogona uloženo 95 milijuna kuna. U tijeku je i rekonstruk­cija farme junadi u Rečici vrijedna 16 milijuna kuna. Sva ulaganja u nove tehnologij­e i tradiciona­lne recepture pozicionir­at će Grupu Pivac kao najveću obiteljsku mesnu industriju u ovom dijelu Europe i još većeg pokretača hrvatskog gospodarst­va i ruralnog razvoja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia