Večernji list - Hrvatska

NO Hajduka poručio: Ne vodi nas ulica, sami donosimo odluke...

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net

Članovi NO-a nisu podnijeli ostavke, no nova izborna skupština održat će se skoro godinu dana ranije od planiranog, već 15. prosinca

Na Poljudu je jučer pred novinare izašao predsjedni­k Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović i javnosti otkrio da NO neće podnijeti ostavke, kako su neki nagađali. Marasović kaže da ne bi bilo ispravno da se povuku u ovoj situaciji. – Ne, nećemo podnijeti ostavke. Ne smatramo to ispravnim u ovoj situaciji. Ipak, redovni izbori za NO održat će se već 15. prosinca ove godine, a ne krajem sljedeće kako je to bilo isprva planirano. U obraćanju javnosti Marasović je govorio o radu NO-a, ulaganju u infrastruk­turu, akademiju, prvu momčad... – Današnja situacija uvjetovana je rezultatim­a. Naveo sam procese koje smo pokrenuli. Klub je napredovao u protekle dvije-tri godine, financijsk­a situacija, kada smo došli, bila je gora nego sada – rekao je Marasović i objasnio kako će funkcionir­ati NO do redovnih izbora u prosincu. – Nadzorni odbor će funkcionir­ati normalno, kao i do sada, ovo su redovni izbori, a mi smo u četvrtoj godini mandata. Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetni­je iako je bilo dosta pozitivnih stvari.

Udaranje glavom suparnika

Marasović se osvrnuo i na priče da ulica upravlja klubom. – S obzirom na to da je bilo puno napisa kako ulica upravlja klubom, želim reći da članovi samostalno izražavaju svoj stav i samostalno donose odluke, ako je NO donio odluku koja se slaže sa zahtjevima navijača, to ne znači da NO ne donosi samostalno odluke – zaključio je predsjedni­k Nadzornog odbora Hajduka. Jučer je na Poljud stigla jedna loša vijest od disciplins­kog suca Alana Klokočera koji je s pravom suspendira­o napadača Hajduka Saida na četiri sljedeće utakmice HNL-a. Said je kažnjen zbog udaranja glavom vratara Gorice Kristijana Kahline u nedjeljnoj utakmici na Poljudu. Također, Said će morati platiti 5000 kuna kazne. Pitanje je samo hoće li Said do kraja suspenziju odraditi u HNL-u s obzirom na to da ga klub želi prodati.

Hajduk puni blagajnu HNL-u

Disciplins­ki sudac Prve HNL kaznio je posebno još Hajduk i Goricu. Splitski klub mora platiti 18 tisuća kuna zbog paljenja pirotehnič­kih sredstava na sjevernoj tribini, prekida koji su izazvali navijači ubacivanje­m 12 bengalki na teren, ali i zbog dvije bengalke koje su bačene na igrače Hajduka nakon utakmice. Kako je krenuo, Hajduk će i ove sezone biti najveći sponzor “blagajne” disciplins­kog suca. Gorica zbog četiri dobivena žuta kartona i udaljavanj­a s klupe na utakmici s Hajdukom mora platiti pet tisuća kuna.

NO mora djelovati kvalitetni­je iako je bilo dosta pozitivnih stvari, rekao je Marasović Kažnjen je s četiri utakmice, a Said će i sam morati platiti i 5000 kuna kazne

 ??  ?? Jučer je na Poljud stigla kazna za Saida – pauzirat će četiri utakmice
Jučer je na Poljud stigla kazna za Saida – pauzirat će četiri utakmice
 ??  ?? Slaven Marasović: Klub je napredovao u protekle dvije-tri godine, financije su sada bolje
Slaven Marasović: Klub je napredovao u protekle dvije-tri godine, financije su sada bolje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia