Večernji list - Hrvatska

Koljeno me zaustavilo na početku nove sezone

Vjerujem da ću prvi put za klub zaigrati negdje u prosincu

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec

U Berlinu se svaki vikend družim s obiteljima Kopljar i Gojun, a sada nam je došao i Srbin Marsenić, dok je Vuković otišao...

Danas počinje njemačka rukometna liga za koju kažu da je najjača u Europi. I po kvaliteti, budžetu klubova, po gledanosti i posebice po medijskom praćenju. Za naslov će se nadmetati 18 klubova, no favorita je tek nekoliko. Po mišljenju većine trenera prvoligaša, prvi favorit za naslov je Kiel. U 18 klubova igrat će ukupno 141 strani igrač. Najviše je Šveđana (23) i Danaca (20), a na trećem su mjestu Hrvati. Ove sezone imat ćemo 15 naših igrača. Najviše ih ima u berlinskom Füchseu (Marko Kopljar, Jakov Gojun i Stipe Mandalinić). Po dvojica su u Hannoveru (Ilija Brozović, Domagoj Sršen), Gummersbac­hu (Ivan Martinović i Drago Vuković), Melsungenu (Marino Marić, Domagoj Pavlović) i Göppingenu (Krešimir Kozina, Ivan Slišković), te po jedan u Kielu (Domagoj Duvnjak), Magdeburgu (Željko Musa), Stuttgartu (Robert Markotić) i Bietigheim­u (Martin Marčec). Od njih 15 dva su novaka u Bundesligi – Domagoj Pavlović, koji je došao iz PPD Zagreba, te Ivan Martinović, ljevoruki juniorski reprezenta­tivac koji je posljednje vrijeme igrao u Austriji.

Vjerujem samo Jankoviću

No jedan od naših igrača sigurno neće igrati, barem ne prvih nekoliko mjeseci. Stipe Mandalinić je na rehabilita­ciji. Našli smo se s njim u Berlinu, u njegovu omiljenom kafiću na jednom od brojnih trgova. – Sam sam birao kvart u kojem ću živjeti i izabrao sam stari centar Berlina. Sad je novi centar kod zoološkog vrta. Dvorana mi nije baš blizu, ali nije ni daleko. Neki moji suigrači moraju putovati sati i pol do treninga. U Berlinu je putovanje automobilo­m najgori mogući scenarij i puno se brže dođe podzemnom ili nadzemnom željeznico­m – istaknuo je Stipe. Operirali ste opet koljeno? – Da, ali srećom ne ono isto koje sam već operirao. Do ozljede je došlo na zaista bezvezan način. Igrali smo prošle sezone nekakvu utakmicu u kojoj smo vodili s desetak pogodaka razlike. Igrale su se zadnje sekunde i sudac je digao ruku za pasivnu igru. Dobio sam loptu i šutirao, a onda je netko naletio na mane i pao mi na nogu. Operaciju je izveo Saša Janković, liječnik nogometne reprezenta­cije Hrvatske. Samo sam njemu vjerovao i, da je trebalo čekati mjesecima, vjerojatno bih na operaciju čekao mjesecima kod njega. Srećom, našli smo jedan slobodni termin – istaknuo je Mandalinić.

Mijenja me Tunižanin

Dok se ne vrati u momčad, klub je doveo Tunižanina Jallouza iz Barcelone. – Dugo sam razgovarao o svom statusu s trenerom Velimirom Petkovićem. Rekao je da se ni o čemu ne brinem i da se što prije oporavim i, kada budem spreman, dobit ću svoju minutažu – istaknuo je Mandalinić. Planovi kluba? – Pokušat ćemo osvojiti njemačko prvenstvo i kup te obraniti prvo mjesto u EHF kupu.

 ??  ?? Stipe Mandalinić Jako sam brzo naučio njemački, a ako baš nešto ne razumijem, trener Petković mi kaže na našem jeziku
Stipe Mandalinić Jako sam brzo naučio njemački, a ako baš nešto ne razumijem, trener Petković mi kaže na našem jeziku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia