Večernji list - Hrvatska

Semafor koji kaže kad je zeleno da se krene – nikamo

U Savskoj opatovini istočni i zapadni od četiri semafora nemaju funkciju

- Jelena Ružić jelena.ruzic@vecernji.net ZAGREB

Stanovnici Španskog šale se kako će sad barem znati je li im put u Nigdjezems­ku posve siguran, a “pohvalili” su i prometne znakove Na zapadu ništa novo, barem kada je riječ o prometnica­ma i filozofiji da se ne zna tko pije, a tko plaća.

Dajte radije kružni tok

Biciklisti voze Šoljanovom retrovizor o retrovizor sa ZET-ovim autobusima, pješaci “kao kokice” pretrčavaj­u ulicu na kojoj nema označenih pješačkih prijelaza, a vozači koji novootvore­nim dijelom Savske opatovine iz smjera juga sijeku Šoljanovu i idu prema sjeveru imaju “nevidljivu” signa- lizaciju – znak “stop”, skriven između stabala, koji je nemoguće uočiti s kolnika. A sve to dok se 250 metara južnije nalaze četiri semafora od kojih istočni i zapadni spajaju ništa i – ništa! – Sve ovo zaista lijepo izgleda i već je krajnje vrijeme bilo da se povežemo s gradskom žilom kucavicom, odnosno Ljubljansk­om avenijom, ali velika je greška bila postaviti semafore za Nigdjezems­ku, a ne postaviti pješačke prijelaze na Šoljanovoj, koja je najprometn­ija ulica u kvartu – rekla je Zagrepčank­a Božena Ivanova. Sporni semafori “ukrašeni“su još i nadzornim kamerama, ali zasad ne rade i ne koriste ničemu. A pitanje je i kada će profunkcio­nirati. – Umjesto da je na križanju sa Šoljanovom napravljen kružni tok, ostavljeno je poludovrše­no križanje na kojem će se vjerojatno postaviti semafor zbog kojeg će kad-tad zavladati kaos. Kada? – Pitanje je to za milijun kuna – rekla je Maja Gogala koja stanuje u zgradi baš na spornom križanju.

Grad nema vremena

Inače, za stanovnike Španskoga dugoočekiv­ani dio Savske opatovine u promet je pušten prije nešto manje od mjesec dana, a informacij­u o ukupnoj vrijednost­i radova na 250 metara ceste u 48 sati nije uspio dostaviti nitko iz Gradskoga ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljs­tvo, komunalne poslove i promet.

 ??  ??
 ??  ?? Put za...? Novi semafor nije u funkciji, ali nema veze jer, i da jest, cesta koja spaja istok i zapad jednostavn­o ne postoji
Put za...? Novi semafor nije u funkciji, ali nema veze jer, i da jest, cesta koja spaja istok i zapad jednostavn­o ne postoji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia