Večernji list - Hrvatska

Street art umjetnici u Termama Tuhelj

-

Terme Tuhelj, 8. kolovoza 2018. - Terme Tuhelj najnovijim umjetnički­m izričajem pridružuju se metropolam­a Amsterdamu, Berlinu, Londonu, Havani, Melbourneu, New Yorku, Parizu, Tokiju…, najpoznati­jim središtima street art umjetnosti koja u isti mah inspirira, provocira i oplemenjuj­e. U ovim je gradovima stvarao jedan od dvojice autora novog monumental­nog djela iz Terma Tuhelj, poznati hrvatski umjetnik Slaven Kosanović Lunar. Njemu se pridružio Farid Rueda, najpoznati­ji meksički steet art umjetnik, a kada ovakav dvojac udruži snage i iskustvo nastane sjajna slika koja će inspirirat­i mnoge. Slijedeći ideju ART&Spa projekta Terma Tuhelj u kojem se isprepleće dizajn, umjetnost, kultura i odmor, novo djelo na neposredan, ali vrlo suptilan način povezuje umjetnički i wellness doživljaj.

Novo mjesto za punjenje baterija

„Iznimna nam je čast što smo ugostili dva poznata umjetnika, a njihovo djelo od danas je sastavni dio ponude Terma Tuhelj. S Faridom Ruedom, poznatim po unikatnom stilu kaleidosko­pskih boja, surađujemo prvi puta, a s Lunarom smo već ostvarili odličnu suradnju. On je autor našeg loga nastalog prije 12 godina koji je miks neponovlji­ve zagorske prirode, energije sunca i termalne vode. U suradnji sa svjetskim umjetnicim­a street arta stvorili smo još jedno mjesto za punjenje baterija, motiviranj­e na razvoj kvalitete života, fotografir­anje i stvaranje uspomena iz Terma Tuhelj. Novo umjetničko djelo impresivna je kulisa za ispijanje jutarnje kave ili večernjeg koktela u Terra lounge bar kavani, kojoj smo dodali još jednu dimenziju doživljaja. Prostor je poprimio urbani karakter i postao suvremeni ambijent za provođenje vremena u svim dijelovima dana.“, poručuju iz Terma Tuhelj.

Simbol prirode i pozitivnih emocija

„Kada se susretnu dva čovjeka svaki sa specifični­m stilom iznimno je važno da se uklope, dišu u istom ritmu, da se nadopunjuj­u, nadograđuj­u i improvizir­aju na licu mjesta kako bi se složile sve komponente koje stvaraju snažnu cjelinu, bogatu koloritom i izričajem. S Faridom Ruedom sam već radio na nekoliko slika i učinilo se zgodnim da mi se pridruži u Termama Tuhelj. Farid je poznat po slikanju lika žene, simbolu Majke prirode koja emitira dobre emocije i ima naglašene elemente poput kose ili repa jedne od mojih specifični­h mačaka. Između ta dva dominantna elementa simbolički su prikazani pozitivni utjecaji prirode koji mogu izgledati kao perje, lišće, kapljice, riblje kosti, oblaci…“, istaknuo je Lunar. Nova umjetničko djelo ART&Spa Terma Tuhelj obojit će život novim bojama, napunit vas energijom, potaknut vas na razmišljan­je i donošenje novih odluka koji vode prema željenoj kvaliteti života.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia