Večernji list - Hrvatska

Plavi prodali 5000 godišnjih ulaznica

Protiv Young Boysa bi stadion mogao biti dojmljivo ispunjen, to žele i igrači Dinama

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Vraća se pozitivna klima u Dinamo, Bjelica je sa svojom momčadi postao magnet. Pridonijel­a je tome i reprezenta­cija Dinamo je u Bernu ostvario što je želio, dobar, pozitivan rezultat uz koji ima pravo nadati se da će otići u Ligu prvaka. Do tog elitnog natjecanja plave dijeli samo 90 minuta uzvratnog susreta s Young Boysima. A po viđenom u prvoj utakmici, plavi s umjerenim optimizmom mogu ući u taj susret, pokazali su da mogu, pokazali su kvalitetu, ali pokazali su i neke slabosti koje će do utorka u 21 sat trener Bjelica morati ispraviti. – Objektivno, suparnik je u prvom poluvremen­u bio bolji – kazao je objektivni i smireni Bjelica, prepoznao je probleme, ali je znao i kako reagirati na poluvremen­u i smiriti svoju momčad, ispraviti neke stvari. Sad jedino mora otkloniti loš “ulazak” u utakmicu, to se dogodilo i u Izraelu, ponovilo se i sada u Švicarskoj. – Moramo bolje, nismo dobro “ušli” u utakmicu, trebalo nam je 20 minuta da izađemo iz te male krize – potvrdio je i kapetan Arijan Ademi.

Želimo slavlje s navijačima

No, očito je da momčad ima karakter, pa i kad primi rano gol ne gubi glavu. – Kad smo dovodili igrače, tražili smo one s karakterom. Da, ova momčad ima karakter – kaže trener Dinama, koji je poželio pun Maksimir u uzvratu u utorak. Poželjeli su to i igrači Dinama nakon prve utakmice jer su i sami osjetili kakvu su podršku imali Young Boysi i kakav je to vjetar u leđa. Sad oni to žele u Maksimiru. – Mislim da smo pokazali da momčad ima karakter i da može napraviti velike stvari. Očekujemo puno navijača, da nam daju veliku potporu, da nam daju vjetar u leđa, da budu naš 12. igrač i da onda zajedno proslavimo – rekao je Ademi nakon povratka u Zagreb. Želja bi mu se mogla i ispuniti, Dinamo je tijekom ljeta imao solidan posjet, oko 11.000 gledatelja bilo je na utakmicama s Hapoelom i Astanom, manje atraktivni­m suparnicim­a, a sad je ulog jako velik. Plavi su se potrudili i donijeli kući dobar rezultat. U Bernu nije bilo navijačkih problema, osim pokoje baklje i topovskog udara koji će iz plave blagajne izbiti pokoju tisućicu eura. Tako se nije ispunila želja Švicaraca da naši navijači tamo naprave velike probleme pa da se igra pred praznim Maksimirom. Obrnuto, mogao bi biti dojmljivo ispunjen. Jer, atmosfera oko momčadi je sve bolja, u srijedu se u Zagrebu utakmica gledala u brojnim kafićima, uz mnogo ljudi. Očito je uspjeh reprezenta­cije povećao zanimanje za nogomet, a plavi su se potrudili da to zanimanje prenesu barem dijelom i na sebe. O tome svjedoči i podatak da je Dinamo prodao oko 5000 godišnjih ulaznica, navijači su očito osjetili da se u Maksimiru dobro radi, da tamo igraju dečki koji se bore sa srcem, a to je ono što navijači cijene. Velike zasluge za to idu svim igračima, ali posebno treneru Bjelici koji na njih zna utjecati, koji ih je naveo da se tako bore. Očito i dobro “drži” svlačionic­u, u kojoj je jako puno “stanovnika”, a nismo primijetil­i da je netko nezadovolj­an jer ne igra koliko je mislio da će igrati.

Nemam problem s golmanima

Sad je zanimljiva priča o tome tko je prvi vratar Dinama. Dominik Livaković bio je neprikosno­vena jedinica, bio je na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom i donio srebrnu medalju. Njegovu odsutnost iskoristio je Danijel Zagorac koji je dosad branio sjajno, a u Bernu bio je odličan, skinuo je nekoliko zicera i sad plavi u uzvrat ulaze s prednošću zbog tih 1:1. – Problem vratara je više problem za medije nego za mene, meni je to luksuzan problem. S oba vratara sam jako zadovoljan, Livaković je reprezenta­tivac, a Zagorac brani u reprezenta­tivnoj formi. Problem bi bio da nemamo ni jednoga golmana u formi. Vidjet ćemo, ali je sigurno da će Zagorac dobivati puno više minuta negoli je dobivao u prošloj sezoni jer to svakako zaslužuje, na razini je vrhunskih golmana i drago mi je da je šansu koju je dobio sjajno iskoristio. A tako tjera i Livakovića da bude dobar – rekao je o svom “problemu” trener Bjelica.

Plavi će platiti kaznu zbog pirotehnik­e, ali većih kazna neće biti i stadion može biti pun Bjelica mora poboljšati “ulazak” plavih u utakmice, loši su bili i u Izraelu i u Švicarskoj

 ??  ?? Danijel Zagorac odlično brani za Dinamo od početka ove sezone
Danijel Zagorac odlično brani za Dinamo od početka ove sezone

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia