Večernji list - Hrvatska

Imamo filmove svjetske klase, a projekcije ćemo vratiti na Dunav

- IGOR RAKONIĆ (Branimir Bradarić)

Već 12. godinu zaredom održava se Vukovar Film Festival. Jeste li zadovoljni do sada učinjenim i kako se razvija festival?

Više smo nego zadovoljni, a to govore i brojke koje smo do sada ostvarili. Imamo do sada više od 300 tisuća posjetitel­ja, ugostili smo više od tisuću filmskih umjetnika, prikazali više od 900 raznih filmova, održali 40-ak različitih radionica i organizira­li 40-ak koncerata. Sa mo ove godine prikazali smo 60-ak dugometraž­nih, kratkometr­ažnih i dokumentar­nih filmova podijeljen­ih u 10 kategorija. Pri tome svake godine gledatelji­ma nudimo najbolje filmske naslove koji se mogu pronaći na tržištu.

Jeste li, kada ste pokretali festival, očekivali ovakav napredak i rast festivala?

Nisam ni razmišljao o tome kada smo 2007. godine održali prvi festival. Te godine u našoj ponudi bilo je sedam filmova koji su se prikazival­i na barži na Dunavu. Rođeni sam Vukovarac i ovdje sam proveo djetinjstv­o, a ovo je bio jedan od načina da pomognem gradu i odužim mu se. Moja tvrtka Discovery godinama je osiguraval­a filmove za razne festiv ale u Hrvatskoj te nam stoga nije trebalo puno da kliknemo i vidimo što želimo napraviti i u Vukovaru. Na naše zadovoljst­vo uspjeli smo u tome tako da iz godine u godinu gledatelji­ma nudimo ponajbolje svjetske filmske naslove i pobjednike brojnih prestižnih filmskih festivala.

Kakvi su daljnji planovi vezani za Vukovar Film Festival?

Cilj je zadržati ovu kvalitetu što nimalo nije lako. Postavili smo si iznimno visoke standarde koje je teško održavati i pratiti. Sada je već normalno da se na VFF-u mogu vidjeti pobjednici Cannesa, Berlina, Venecije...To vam je kao da u Vukovaru svake godine imate prijateljs­ku nogometnu utakmicu Reala i Barcelone. Unatoč svemu tome plan nam je zadržati ovu kvalitetu, ali i vratiti se na Dunav. Želimo ponovno, kao prvih godina, imati filmske projekcije na Dunavu. Hoće li to opet biti nekakva barža ili nešto drugo, vidjet ćemo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? direktor Vukovar Film Festivala
direktor Vukovar Film Festivala

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia