Večernji list - Hrvatska

Ove obitelji imaju više od petero djece, a neki čak i 11

Štimcu, Bobanu i Šerbedžiji sretan broj u obitelji bio je pet

- Scena@vecernji.net

‘Gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna’, a ovi poznati dokazuju da i danas postoje obitelji koje imaju više od petero djece Maja Šitum Iako velike obitelji više nisu toliko česte kao u prijašnjim vremenima, neke od slavnih osoba mogu se pohvaliti velikim brojem mališana. Posljednji­h smo nekoliko dana tako doznali da Eddie Murphy očekuje svoje deseto dijete, a glumac Leon Lučev četvrto. Njegova nova životna partnerica Jelena Graovac za nekoliko će mjeseci roditi njihovo prvo zajedničko dijete. Leon iz braka s umjetnicom Ivanom Jelavić već ima sina Ivana te kćeri Leu i Zoe. A Rade Šerbedžija ponosan je otac petero djece. Najstarije, redatelja Danila i glumicu Luciju, dobio je u prvom braku, a s redateljic­om Lenkom Udovički dobio je kćeri Ninu, Vanju i Milicu.

Petero mališana

Petero djece ima i njegov kolega glumac Sven Medvešek koji je s glumicom Natašom Dorčić dobio troje djece – sinove Tita Emanuela i Tomu te kćer Rozu. Tijekom veze s kostimogra­fkinjom Martinom Franić dobio je kćer Jagu, a prije šest godina njegova partnerica Ema rodila je njegovo peto dijete, sina Natana. Bivši nogometaš Zvonimir i dizajneric­a Leonarda posvojili su Gabriela, Mariju, Rafaela i Martu, a živote im je dodatno uljepšalo rođenje Ruže. – On je više okupiran poslom, a ja sam više s njima i u onim nekakvim dosadnim trenucima, satima. Zvonko je taj koji mazi i pazi, kao i svaki tata, pretpostav­ljam. Ja sam mama, ja sam kvočka – prije nekoliko godina obiteljsku idilu opisala je Leonarda. Broj pet sretan je i za bivšeg nogometaša Igora Štimca koji je s bivšom suprugom Suzanom postao ponosan otac sina Luke te kćeri Mije i Dee, a danas uživa sa životnom partnerico­m Lanom Bucat s kojom ima sinove Niku i Ivana. Rekorderka je ipak bila glazbenica Esma Redžepova koja je udomila 47 djece.

Odgojili 47 djece

– Moj Steva i ja nismo mogli imati svoju djecu. Težnja za roditeljst­vom javlja se kako čovjeku prolaze godine. Mi smo odlučili tu našu ljubav prema djeci zadovoljit­i tako što smo se brinuli o 47 njih. Ti momci nisu bili odjedanput u našoj kući, nego generacija po generaciju. Mi smo ih čuvali kao da su naša djeca, svima pružili ljubav i toplinu i napravili od njih dobre muzičare. To nam je bio glavni cilj, da oni mogu od muzike zarađivati i dobro živjeti – opisala je kraljica romske glazbe. Eddie Murphy čeka svoje deseto dijete, a jedno više imali su glumačke legende Charlie Chaplin i Marlon Brando (troje posvojene). Glumac i redatelj Mel Gibson s tri žene ima devetero djece, dok su glazbenici Mick Jagger i Rod Stewart te bivši boksač Mike Tyson ponosni očevi njih osmero.

Mick Jagger, Rod Stewart i Mike Tyson ponosni su očevi osmero djece

 ??  ??
 ??  ?? Glumac Sven Medvešek na slici je sa sinom Titom Emanuelom, a ima još sinove Tomu i Natana te kćeri Rozu i Jagu. Esma Redžepova sa suprugom je odgojila čak 47 udomljene djece, a tome su posvetili cijeli život
Glumac Sven Medvešek na slici je sa sinom Titom Emanuelom, a ima još sinove Tomu i Natana te kćeri Rozu i Jagu. Esma Redžepova sa suprugom je odgojila čak 47 udomljene djece, a tome su posvetili cijeli život
 ??  ?? Leonarda Boban sa svojom djecom – Martom, Rafaelom i Ružom u travnju 2016.
Leonarda Boban sa svojom djecom – Martom, Rafaelom i Ružom u travnju 2016.
 ??  ?? Javnost je iznenadila nedavna vijest da će pjevač Mick Jagger u 72. godini dobiti osmo dijete
Javnost je iznenadila nedavna vijest da će pjevač Mick Jagger u 72. godini dobiti osmo dijete
 ??  ?? Marlon Brando imao je 11 djece, a naš Igor Štimac ima petero djece
Marlon Brando imao je 11 djece, a naš Igor Štimac ima petero djece
 ??  ??
 ??  ?? Broj pet sretan je i za Šerbedžiju
Broj pet sretan je i za Šerbedžiju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia