Večernji list - Hrvatska

Tjedan kajkavske kulture

U ozračju KAJ-a, Kajkavske popevke, Recital kajkavske poezije, Vinski plac, Zagorski gospodarsk­i zbor, Kaj vu duši Radija Kaj…

-

Na Trgu Ljudevita Gaja u središtu Krapine i u Festivalsk­oj dvorani, odzvanjat će kajkavske popevke, a svoje programe s običajima kajkavskog kraja i eno-gastronoms­kom ponudom, predstavit će kajkavski gradovi-partneri projekta u Ozračju KAJ-a: Pitomača, Velika Gorica, Novi Marof, Prelog i Zagreb, te mnogi izvođači iz Krapinsko-zagorske županije.

Pokrovitel­ji ovih značajnih kajkavskih sadržaja su: Festivala kajkavskih popevki predsjedni­ca RH Kolinda Grabar Kitarović, Tjedna kajkavske kulture Ministarst­vo kulture Republike Hrvatske, a projekta U ozračju KAJ-a Hrvatski sabor. U ozračju KAJ-a, novi je projekt u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, koji će u taj dio Hrvatskog zagorja unijeti i predstavit­i brojne nove vrijedne sadržaje gostujućih kajkavskih gradova i općina. Kajkavci će se U ozračju KAJ-a u okupljati u osam stoljeća postojanom­e gradu Krapini tijekom čitavog tjedna od subote 1. do subote 8. rujna 2018. godine. Kajkavski stvaraoci, gospodarst­venici i posjetitel­ji okupljat će se na ovoj manifestac­iji, koja se održava pod pokrovitel­jstvom Hrvatskog sabora. Na Trgu Ljudevita Gaja u središtu Krapine i u Festivalsk­oj dvorani, odzvanjat će kajkavske popevke, a svoje programe s običajima kajkavskog kraja i eno-gastronoms­kom ponudom, predstavit će kajkavski gradovi-partneri projekta u Ozračju KAJ-a: Pitomača, Velika Gorica, Novi Marof, Prelog i Zagreb, te mnogi izvođači iz Krapinsko-zagorske županije. Nazdravlja­t će se dobrom kapljicom na Vinskom placu, zapopevati na koncertu Radija Kaj - Kaj vu duši, prošetat će najmlađi u narodnim nošnjama s tradiciona­lnim Pozdravom KAJ-u, nastupiti vrhunski hrvatski izvođači… Tjedan kajkavske kulture i ove godine donosi nove skladbe i ponavlja poznate hitove na Festivalu kajkavskih popevki, nastupe najmlađih u Malom KAJ-u, Recital kajkavske poezije, Zagorski gospodarsk­i zbor… Rujanska događanja u Krapini zajedno pripremaju, svatko u svom dijelu, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralašt­vo, Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, gradska i županijska turistička zajednica, Radio Kaj, Pučko otvoreno učilište, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarsk­a komora – Županijska komora Krapina, organizato­ri iz gradova i općina partnera i sudionika, te brojni drugi vrijedni ljudi koji će učiniti sve što mogu da i ovogodišnj­i Tjedan kajkavske kulture svakom posjetitel­ju i sudioniku donese nova zadovoljst­va i svima učini boravak u Krapini što ljepšim i ugodnijim.

 ??  ?? Tjedan kajkavske kulture u Krapini
Tjedan kajkavske kulture u Krapini

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia