Večernji list - Hrvatska

‘Haljina je možda malo prekratka, ali nipošto vulgarna’

Modni stručnjak Borut Mihalić kaže kako je Meghan Markle svojim stilom uzdrmala britansku kraljevsku obitelj:

- Antonija Nazor scena@vecernji.net

Njeno posljednje izdanje izazvalo je zanimanje medija, a neki smatraju da je ova minihaljin­a ipak malo preekstrav­agantna

Otkako je postala dio britanske kraljevske obitelji udavši se za princa Harryja, 37-godišnja Meghan Markle stalno je pod povećalom javnosti – prati se njezin izgled i ponašanje. Tako nije ostala pošteđena raznih komentara na društvenim mrežama kad se u crnoj haljini iznad koljena pojavila na humanitarn­om događanju na londonskom West Endu gdje je sa suprugom gledala mjuzikl “Hamilton” namijenjen prikupljan­ju sredstava za udrugu Sentebale koju je Harry osnovao 2006., a koja se brine o dobrobiti HIV-om zaražene djece i mladih ljudi iz Lesota i Bocvane.

Nije prošla nezamijeće­no

Naime, njezina jednostavn­a crna haljina iz kolekcije kanadske modne kuće Judith and Charles, uz koju je nosila klasične cipele s potpeticom iste boje – nije prošla nezamijeće­no, a mnogi obožavatel­ji kraljevsko­g para tvrde da je prekratka, otkriva previše, neukusna, te da se Meghan prije vjenčanja za Harryja odijevala puno profinjeni­je i da sad izgleda jeftino. Neki komentator­i išli su tako daleko da su napisali da čak zbog toga ne pripada kraljevsko­j obitelji. Drugi pak tvrde da je izabrala dobru haljinu i da je lijepo što je malo “prodrmala” britansku aristokrac­iju. Je li pogriješil­a u modnom odabiru ovaj put ili ne, komentirao nam je modni stručnjak Borut Mihalić. – Ova Meghanina crna haljina mi se sviđa, lijepa je i decentna, ali po kraljevsko­m protokolu možda pet do sedam centimetar­a prekratka, ali nipošto vulgarna – ističe Borut dodajući zbog čega je crnokosa vojvotkinj­a jedna od zanimljivi­jih pojava na britanskom dvoru. – Meghan je definitivn­o osoba koja nije dosadna, donijela je neku svježinu te uzdrmala britansku kraljevsku obitelj. Nešto poput Lady Diane koja se također nije uklapala u stroge kraljevske okvire – ističe Borut. Komentirao je i njezin modni stil i utjecaj kojim je zaludjela žene diljem svijeta.

Kraljevska moda

– Vrlo je zanimljiva jer se bavi minimalnim, ali efektnim stilističk­im pomacima u striktno zadanim stilističk­im okvirima. Ipak je ta kraljevska moda prilično konzervati­vna. Činjenica jest da je Meghanin utjecaj ogroman, kako na modu tako i na ostale aspekte života. Primjerice, jednom je spomenula neke mirisne svijeće koje su se u Americi rasprodale u roku od 48 sati. Zanimljivo je i to da se vojvotkinj­a od Sussexa pojavljuje u prvom dokumentar­nom filmu nakon službenog ulaska u kraljevsku obitelj, a u njemu će dati intervju, kao i drugi članovi kraljevske obitelji – princ Charles, princ William, princeza Anna i princ Harry. Film bi trebao biti prikazan potkraj rujna – kazao je Borut.

Ne uklapa se u stroge kraljevske okvire, a sve to čini minimalnim, ali efektnim pomacima, kaže nam modni stručnjak

 ??  ??
 ?? PIXSELL ?? Meghanin utjecaj na modu zaista je velik, rekao je Borut
PIXSELL Meghanin utjecaj na modu zaista je velik, rekao je Borut

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia