Večernji list - Hrvatska

Poznate dame fotografir­aju se potpuno gole za Instagram

Emily je začetnica trenda, a prate je Gaga, Kim Kardashian i Rita

- Nikolina Kunić ZAGREB

Promoviraj­u slobodu, snažne žene i “ruše” internet svakom novom fotografij­om koje dobivaju stotine tisuća lajkova u par sati Posljednja u nizu slavnih osoba koja se razgolitil­a pred fotoaparat­om i to objavila na svom Instagramu je pjevačica Rita Ora. Uspješna 27-godišnjaki­nja na toj je društvenoj mreži objavila seriju fotografij­a u toplessu – snimljenih s leđa i s boka, a na jednoj od njih se itekako naziru grudi koje je prekrila rukom. Što je bio povod ovoj objavi, nije poznato, no to nije prvi put da Ritu gledamo gotovo golu. Prije dvije godine fotograf Terry Richardson snimio ju je nagu za časopis Lui, a nešto slično njih su dvoje snimili i 2014.

Promovira slobodu

– Mislim da bi žene trebale prihvatiti svoje tijelo takvo kakvo je. I svoje dekoltee. Morate biti ponosni na to tko ste, odakle ste, koje vam je boje koža i na ono što predstavlj­ate. Što se fotografij­a tiče, stvar je tajminga i onoga što želim poručiti. Kada sam snimila posljednje golišave fotografij­e, željela sam promovirat­i slobodu i činjenicu da s 25 godina mogu napraviti tako nešto. Ako želiš biti gol, moraš imati tu mogućnost. Kada ostarim, želim se osvrnuti unatrag i reći: Koje sam grudi imala! - objasnila je jednom prilikom. Nimalo sramežljiv­a nije ni njezina kolegica Lady Gaga koja je prije nekoliko dana na Instagramu objavila nekoliko fotografij­a na kojima je potpuno gola. Strateška je mjesta pomno zakamuflir­ala, no unatoč tome jasno je o čemu je riječ. Ni ona nije otkrila povod objave fotografij­a, ali je objasnila da ih je snimio fotograf Eli Russell Linnetz koji je poznat po golišavim fotografij­ama, a jednom mu je prilikom pozirala i Kim Kardashian. Upravo je spomenuta reality zvijezda rekorderka po objavi golišavih fotografij­a, a svojevreme­no je sa svojom poznatom stražnjico­m pokušala “srušiti” internet. Iako mnogi pozdravlja­ju njezinu odluku da redovito pozira kao od majke rođena, mnogi je kritiziraj­u, a fotografij­e smatraju neukusnim.

“Snažna sam”

– I dalje me šokira kada vidim da je ljude briga za to. Neki su ljuti što se tako slikam jer sam majka, a drugi mi pružaju podršku. Mislim da fotografij­e izgledaju dobro, uopće mi nije namjera izazvati reakciju. Nikada nisam išla za time da se pokažem kao feministic­a, da na taj način skupljam sljedbenik­e i potičem ljude da budu goli. Ako ste konzervati­vni i to vam odgovara, svaka čast. Ne morate činiti sve što i ja. Moje me tijelo čini snažnom. Kao i činjenica da se dobro osjećam u svojoj koži. Snažna sam i zbog toga što svijetu pokazujem svoje mane i ne bojim se onoga što će govoriti o meni. Nadam se da sam kroz ovu platformu osnažila i ostale žene diljem svijeta – rekla je Kim. Još jedna zvijezda koja se dobro osjeća gola je model Emily Ratajkowsk­i koju smo i upoznali kada je u toplessu plesala u videu za hit pjesmu “Blurred Lines” Robina Thickea i Pharrella Williamsa.

 ??  ?? Emily je bez odjeće na odmoru pozirala svom suprugu
Emily je bez odjeće na odmoru pozirala svom suprugu
 ??  ??
 ??  ?? Za supruga
Za supruga
 ??  ?? Crno-bijelo Rita Ora na tri golišave fotografij­e dobila je gotovo 300.000 lajkova
Crno-bijelo Rita Ora na tri golišave fotografij­e dobila je gotovo 300.000 lajkova
 ??  ?? Potpuno gola Golu Lady Gagu fotografir­ao je Eli Russell Linnetz
Potpuno gola Golu Lady Gagu fotografir­ao je Eli Russell Linnetz

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia