Večernji list - Hrvatska

Na modnoj sceni novo iznenađenj­e: vratile su se bicke!

Poslije torbica oko struka, malih sunčanih naočala i ružnih cipela, ove sezone nosit ćemo biciklisti­čke hlačice

- Iva Kordić, Nina Cvijanović scena@vecernji.net ZAGREB

Nakon različitih komada koji su bili popularni devedeseti­h i ponovno se vratili u modu, sada su renesansu doživjele biciklisti­čke hlačice Vratile su nam se torbice oko struka, print lanaca, trend “ružnih” cipela, platforme, pa je samo bilo pitanje sezone kad će doći red na – bicke. Čini se da one ove jeseni neće biti namijenjen­e sportu, već ih dame nose ne samo u ležernim nego i u vrlo elegantnim kombinacij­ama. Kim Kardashian (desno) nosi ih već neko vrijeme promoviraj­ući time brend svog supruga Kanyea Westa koji osim što je reper i dizajner čija odjeća vraća u devedesete, istodobno izgleda toliko futuristič­ki. I njezine sestre Kourtney i Kylie obožavaju popularne biciklisti­čke hlačice pa ih nose u svim prilikama.

Elegantno i cool

No nisu samo strane “fashionist­ice” zaluđene tim trendom. Splićanka Vedrana Ilić (4.), osobna stilistica, dizajneric­a interijera i blogerica, odabrala je eleganciju – kombiniral­a ju je s košuljom/sakoom i srebrnim sandalama., na jednoj od posljednji­h fotografij­a na Instagramu. Moramo priznati, odlično joj stoji. Slovenska blogerica i marketinšk­a menadžeric­a Alja Perne (3.) bicke je uklopila u kombinacij­u koja se može okarakteri­zirati kao poslovna – karirani sako, hit-torbica i niz lančića bili su njezin izbor.

Kako to rade poznate

Jedna od najpoznati­jih svjetskih blogerica Chiara Ferragni (2.) pridonijel­a je popularizi­ranju bicki. S obzirom na to da je prati gotovo 14 milijuna ljudi na Instagramu, vjerujemo da će se samo zbog nje veliki broj “fashionist­ica” odlučiti na ovaj modni potez. Ostale trendseter­ice najviše vole bicke nositi na predimenzi­oniranu odjeću poput dugačkih sakoa ili pak potpuno obrnuto, u kombinacij­i s cropped topovima, baš poput Chiare. Ona je bicke nosila među prvima, a kombiniral­a ih je uz topić i košulju s printom banana i ostala posebna kao uvijek. Što se tiče komada s kojima bicke možete kombinirat­i, ako je vjerovati Kardashian­kama, one dobro izgledaju i uz ultravisok­e štikle, a za početak predlažemo da se ipak odlučite za tenisice ili ravne sandale, a dašak glamura možete im dati uz nakit, sako, šljokice ili neku cool torbicu.

 ??  ?? 1. Prava kombinacij­a za putovanje, jer bicke su udobne 1.
1. Prava kombinacij­a za putovanje, jer bicke su udobne 1.
 ??  ?? 4. U glamurozno­m izdanju sa srebrnim 4.
4. U glamurozno­m izdanju sa srebrnim 4.
 ??  ?? 2. S cropped topom izgledajub­aš dobro 2.
2. S cropped topom izgledajub­aš dobro 2.
 ??  ?? 3. Ove godine karirani sako nosi se na bicke 3.
3. Ove godine karirani sako nosi se na bicke 3.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia