Večernji list - Hrvatska

Dinamo doveo igrača iz 4. lige! Mamić pokazao da šefuje i iz Međugorja

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Hajduk je dogovorio raskid ugovora s Mađarom Futacsom, postao mu je preskup

Mario Vasilj, novo ‘pojačanje’ Dinama, sin je Jure Vasilja, vlasnika Vile Regine u kojoj se od hrvatskog pravosuđa skriva Zdravko Mamić U moru pojačanja koje je dovodio posljednji­h godina, u Dinamo je prije nekoliko dana stiglo možda i najnekvali­tetnije dosad! Jer, svaka čast dotičnom 23-godišnjem Mariju Vasilju, no taj ni po čemu nije zaslužio transfer u Dinamo. Dečko je u posljednji­h pet sezona promijenio pet klubova, igrao za GOŠK Gabelu, pa za slovenski drugoligaš Radomlje, Rovinj te poljsku Legionovij­u. Nijednom nije odigrao prvoligašk­u utakmicu, a s posljednji­m klubom, Legionovij­om, ljetos je uspio ispasti iz treće u četvrtu poljsku ligu! Ali, i takav je zaslužio transfer u Dinamo!

Odmah na posudbu u Sesvete

Naravno, iza svega postoji neki razlog, pa tako i iza ovog čudnog maksimirsk­og transfera. A razlog je u Međugorju. Prste, naravno, nije umiješala Gospa, nego osumnjičen­ik u egzilu, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić. Možda je čudno da prvak Hrvatske u svoje redove dovodi dvadesettr­ogodišnjak­a koji nikada nije odigrao prvoligašk­u utakmicu i koji bi teško izborio i mjesto u talentiran­oj momčadi Dinamovih kadeta, ali kada se zna da je njegov otac Jure Vasilj (na fotografij­i), vlasnik Vile Regine u Međugorju (mjesto gdje se trenutačno skriva Mamić), onda sve postaje jasnije. I zato smo sigurni da Vasilja kao pojačanje nije tražio Nenad Bjelica, jer ionako ima i višak top igrača, nego je transfer iz Međugorja odradio Zdravko Mamić. Uglavnom, Dinamova uprava i igrač 24. kolovoza potpisali su profesiona­lni ugovor na dvije godine, a isti je dan Mario proslijeđe­n u NK Sesvete, prijateljs­ki klub koji vodi Pero Karatović, čovjek koji se spominje kao budući predsjedni­k ZNS-a (kada Damir Vrbanović da ostavku). Uglavnom, još jedan od Mamićevih ljudi od povjerenja. A baš je Mamić ovim transferom pokazao da njegov utjecaj u Maksimiru uopće ne slabi iako je 500-tinjak kilometara udaljen od maksimirsk­ih ureda.

Osijek doveo Ćavara

Na transferim­a je jučer radio i drugi najveći hrvatski klub Hajduk. Doduše, na izlaznom transferu. Bijeli su dogovorili sporazumni raskid s Markom Futacsom, Mađarom koji je u 45 utakmica za Hajduk upisao 24 gola. Ali, bijeli su ga se riješili ponajviše zbog visoke plaće. U Osijek je pak na posudbu iz Eintrachta stigao talentiran­i bh. veznjak Marijan Ćavar.

 ??  ?? Mario Vasilj, novi igrač Dinama, u društvu strica i brata
Mario Vasilj, novi igrač Dinama, u društvu strica i brata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia