Večernji list - Hrvatska

“Veselo u školu” Besplatne bilježnice za 2500 učenika, zaposlit će se i trideset pomoćnika

Roditelji imaju i pravo na (su)financiran­je troškova nabave udžbenika

- Ivica.beti@vecernji.net

Učenike će na klupama dočekati bilježnice, za niže razrede po 14, a za đake od 5. do 8. razreda 20 bilježnica, najavio je Mišel Jakšić Ivica Beti – Ponosni smo što će 12. godinu za redom svi koprivničk­i osnovnoško­lci, njih 2491 dobiti svoj paket besplatnih bilježnica prvi dan škole – rekao je koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić na konferenci­ji za novinare "Veselo u školu" sazvanu uoči početka nove školske godine. Učenike će, najavio je, na klupama dočekati bilježnice. Oni od prvog do četvrtog razreda dobit će po 14 bilježnica u paketu, a učenici od petog do osmog razreda 20 bilježnica.

Brojni partneri

Ove godine prikupljen­o je 148.750 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 221.592 kune, a razliku od 72.842 kune osigurava Grad. Partneri na projektu besplatnih bilježnica Gradu Koprivnici su Podravka, Belupo, GKP Komunalac, Hartmann, Hangar 18, Čazmatrans promet, Jelena trade, Koprivničk­e vode, Podravska banka, RWE Hrvatska, Vemo Trade i Koprivničk­i poduzetnik. – Ovo nam je važan projekt i zato se sve ove godine uključujem­o. Lijepo je kad možete od prvih dana naše osnovce pratiti kroz školu – ista- knula je Marinka Akrap, direktoric­a korporativ­nog marketinga i komunikaci­ja Podravke. Osim na besplatne bilježnice, učenici osnovnih škola s prebivališ­tem na području grada Koprivnice ostvaruju pravo i na (su)financiran­je troškova nabave udžbenika i pripadajuć­ih dopunskih nastavnih sredstava. – Pozivam sve roditelje da se nakon što obave kupnju udžbenika jave ili u škole ili u gradsku upravu, da skupe potrebne dokumente i predaju ih kao bi ostvarili pravo na subvenciju. Svi roditelji imaju pravo na subvenciju, i to ovisno o imovinskim cenzusima. Oni koji imaju prihode do 2000 kuna po članu kućanstva imaju pravo na besplatne udžbenike i pripadajuć­a dopunska nastavna sredstva – istaknuo je Jakšić. Učenicima s teškoćama u razvoju, kojima je potrebna pomoć bit će osigurani pomoćnici u nastavi zahvaljuju­ći projektu čiji je nositelj Grad, a partneri su OŠ Antun Nemčić Gostovinsk­i, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanj­e i rehabilita­ciju "Podravsko sunce". Ove školske godine trebat će 30 pomoćnika.

Ponosni na projekt

– To je projekt na koji smo posebno ponosni. Upravo se takvim projektima pokazuje koliko je važno pomagati onima kojima u startu život nije pružio jednake mogućnosti. Ovim projektom pokazujemo da možemo pružiti ruku pomoći onima kojima je to potrebno – istaknuo je Jakšić. Grad je započeo i radove na energetsko­j obnovi OŠ Braća Radić vrijedne 9,997.000 kuna, od čega oko šest milijuna kuna financira EU, a oko četiri milijuna Grad.

Grad je uz pomoć novca iz EU započeo radove na energetsko­j obnovi OŠ “Braća Radić”

 ??  ?? Učenici u koprivničk­im školama imaju razne pogodnosti koje njihovim roditeljim­a štede novac MIŠEL JAKŠIĆ,
Učenici u koprivničk­im školama imaju razne pogodnosti koje njihovim roditeljim­a štede novac MIŠEL JAKŠIĆ,
 ?? PONEDJELJA­K, 3. RUJNA 2018. ??
PONEDJELJA­K, 3. RUJNA 2018.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia