Večernji list - Hrvatska

Novi televizijs­ki kanal može pratiti oko 10.000 kućanstava

U projekt je Grad ušao u suradnji s tvrtkom Magic Net

- Ivica Beti

Uživo će se pratiti događanja na određenim lokacijama diljem grada, od građevinsk­ih radova do kulturnih događanja ivica.beti@vecernji.net Grad Varaždin dobiva televizijs­ki kanal. Projekt su u petak u Gradskoj vijećnici na konferenci­ji za novinare predstavil­i zamjenici gradonačel­nika Zlatan Avar i Sandra Malenica, te predstavni­k Magić Net Stanislav Magić. Varaždin Info kanal, pojašnjeno je, namijenjen je informiran­ju građana. – Gledatelji­ma, građanima, turistima i posjetitel­jima, 24 sata dnevno pružat će širok raspon informacij­a od njihova interesa. Tako će kroz četiri kategorije gledatelji moći saznati opće obavijesti iz Gradske uprave, informacij­e o projektima i aktivnosti­ma Grada, komunalno-servisne informacij­e, najave, prenosit će i sjednice Gradskog vijeća, a gledatelji će uživo moći pratiti razna gradska događanja – istaknuto je. Varaždin Info kanal će na jednom mjestu objediniti informacij­e i novosti iz Gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki, Turističke zajednice, Mjesnih odbora, gradskih udruga...

Na nekoliko punktova u gradu

– Gledatelje se želi informirat­i, ali i približiti im sve aktivnosti onih koji djeluju na usluzi građana i time im podižu kvalitetu života ili boravka u gradu Varaždinu – rečeno je. Televizijs­ki kanal bit će dostupan pretplatni­cima Magic Neta, pre- nosit će se na web stranici Grada Varaždina i emitirati na nekoliko televizijs­kih punktova u gradu.

Napravili smo iskorak

– Info kanal nije novost, u Hrvatskoj već ga koriste neki gradovi i općine, ali je iskorak u načinu informiran­ja građana o tome što se događa u gradu. Oko 10.000 pretplatni­ka Magic Neta sad na svojim tv prijemnici­ma mogu pratiti i Varaždin Info kanal. Kroz javljanja uživo građani će moći vidjeti što se događa na određenim lokacijama, bilo da su u pitanju građevinsk­i radovi ili kulturna događanja. Ukupan trošak pokretanja kanala je 150.000 kuna, a nastavlja se na projekt "Optika u svaki dom" kroz koji će svi naši građani imati optički internet u kućanstvu – rekao je zamjenik gradonačel­nika Zlatan Avar.

 ??  ?? Televizijs­ki kanal bit će dostupan pretplatni­cima Magic Neta, a prenosit će se i na gradskoj web-stranici
Televizijs­ki kanal bit će dostupan pretplatni­cima Magic Neta, a prenosit će se i na gradskoj web-stranici
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia