Večernji list - Hrvatska

Najlošiji ulazak bijelih u sezonu, no Kopić tvrdi: Vidi se napredak

- Karlo.ledinski@vecernji.net

a usto je moj prijatelj Niko Kovač tamo trener. Kako će se Niko snaći? Malo sam, priznajem, zabrinut jer u Bayernu se naslovi u kupu i prvenstvu podrazumij­evaju, a u Ligi prvaka traži se najmanje polufinale. E sad, drugi veliki europski klubovi su se pojačali, a Bayern je ostao isti. Istina, oni u zadnje dvije-tri godine ne prodaju najjače karike, ali isto tako nisu doveli nikoga, na primjer – Rebića. Koji je bio hit Svjetskog prvenstva i koji uvijek može uskočiti. U kontaktu sam s Nikom, navijam za njega, ići ću mu gledati treninge. Ma fantastičn­a je stvar da je Hrvat trener Bayerna za sve nas koji smo u tom poslu, a i za hrvatski nogomet.

U društvu legenda

U kojem ste smislu poslovno vezani za Bayern? – Kao jedan od igrača koji je ostavio traga u Bayernu imam ugovor da se povremeno, kada sam u mogućnosti, pojavljuje­m na raznim eventima, nastupam u veteranski­m utakmicama... Sljedeće je okupljanje na Oktoberfes­tu, kada se već po tradiciji okupe igrači probrani iz svih Bayernovih generacija. Iz moga vremena tu su Klose, Toni, Pizarro, Elber, Demichelis, Ballack... Dinamo je ponovno “in”, ponovno privlači publiku. – Oduševljen sam bio kada sam vidio atmosferu, pun stadion protiv Young Boysa, stvarno sam se naježio. Znam koliko je trebalo godina da se ovo dogodi. No istina je, kad klikneš da vidiš sastav Dinama, uz imena igrača nema puno hrvatskih zastava. S te strane mi je žao – kaže Ivica Olić. Računa li se i prošla sezona, Kopić u 12 prvenstven­ih utakmica ima samo jednu pobjedu! No vodstvo Hajduka i dalje mu vjeruje Karlo Ledinski Kada pogleda na aktualnu tablicu HNL-a, Hajdukov navijač dobije glavobolju. Samo četiri osvojena boda u prvih šest kola najgori su start bijelih u dosadašnji­h 28 sezona HNL-a. Negativan rekord držala je sezona 2009./10., kada je Hajduk u prvih šest kola osvojio pet bodova, no sada ni to nisu uspjeli – četiri remija uz dva poraza dosadašnji je doseg Kopićevih nogometaša ove sezone. Bili su bijeli bolji u subotu od domaćina Slaven Belupa, imali više prilika za pobjedu, no rezultat je na kraju pokazivao 1:1.

Čekat će ga do derbija?

A hoće li vodstvo Hajduka pokazati izlazna vrata treneru Željku Kopiću? – Igra u Zaprešiću i Koprivnici dobar je znak, napredak je vidljiv, vjerujem da će sada stići i pobjede – poručio je Kopić. No pobjede trebaju stići odmah, splitski velikan, u kako god lošoj situaciji bio, ne smije se zadovoljav­ati bodovima s takvih gostovanja. Sve je više onih koji odmah zagovaraju Kopićevu smjenu, no predsjedni­k Hajduka Jasmin Huljaj očito misli drugačije. Kopićevu ostavku već je jednom odbio i zato je izgledno da će svom treneru dati šansu za tri utakmice koje slijede – redom protiv Rudeša, Istre i Dinama, koji na Poljud stiže 29. rujna. Izgubi li taj najveći hrvatski derbi, Kopić će teško doživjeti novi dan na klupi bijelih. A može biti sretan da je i ovo dosad preživio jer te sezone 2009./10., kada je Hajduk krenuo s pet bodova u šest kola, Ante Miše je zamijenjen, a naslijedio ga je Edoardo Reja.

Vodstvo je izgubljeno

Inače, do ove sezone Hajduk je u prosjeku u prvenstvo startao s gotovo 13 osvojenih bodova, identičan doseg imao je i prošle sezone u prvih šest kola pa ova četiri pogotovo pokazuju da je Kopićeva sadašnja momčad neuspješna. Simpatičan je taj Kopić, sigurno ima i trenerskog talenta, ali ipak je neshvatlji­vo da je još uvijek na klupi. Jer, računa li se i prošla sezona, u 12 posljednji­h prvenstven­ih utakmica ostvario je samo jednu pobjedu, protiv slabašne Istre. A ni učinak u Europi (prolaz protiv Slavije i ispadanje od FCSB-a) također se ne može smatrati uspjehom. I zato Kopić ima sreće da je vodstvo Hajduka pomalo izgubljeno, inače bi već sigurno bio bivši.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia