Večernji list - Hrvatska

HNS mijenja sve osim Vrdoljaka – ima novi logo, program, slogan

Ivan Rimac: Lako je moguće da se iza svega krije pritisak na HDZ

-

Sve županijske organizaci­je HNS-a dobile su naputak da do 10. listopada osnuju izborne stožere za pripremu budućih izbora nešto što javnost u ovom trenutku može samo nagađati, da ćemo uskoro doista na nove parlamenta­rne izbore, ne zna se. No akcije koje HNS poduzima mirišu ili na to ili na pokušaj da u trenutku kada se čini da će biti nikad teže doći do potrebnih 76 ruku u Saboru, stranka partner HDZ-a, koja je u Vladu ušla na dotad neviđen način, dobije još nešto zauzvrat.

Stranačka promocija

– Vladajuća koalicija nije stabilna kako je HDZ predstavlj­a u javnosti, stoga je lako moguće da se iza ponašanja HNS-a zapravo krije izvjesni pritisak na HDZ, možda da se Ivana Vrdoljaka stavi na zajedničku listu za EU izbore. S druge strane, Vrdoljak shvaća da je njegov negativni imidž u javnosti toliki da bi stranka već sada trebala krenuti u kampanju za parlamenta­rne izbore, na kojima teško da će preživjeti. Sa te joj je strane dobro došao i početak školske godine da se hvali reformom obrazovanj­a – kaže politički analitičar Ivan Rimac. U HNS-u pak kažu da njihov rani ulazak u kampanju nema veze s pritiscima na HDZ jer na EU izbore s HDZ-om i ne planiraju ići. S kime će, ne otkrivaju, u prijevreme­ne izbore ne vjeruju. – Iduće su godine EU izbori, pa predsjedni­čki izbori, pa onda parlamenta­rni. Da bi se netko mogao promovirat­i, sad treba početi raditi i o tome se radi – kažu u HNS-u. Politički analitičar Ivica Relković kaže pak kako je HNS svoj trenutak davno potrošio i kako u redizajn te stranke ne vjeruje. – Ne vjerujem da je tako moguće reciklirat­i bilo koju staru političku opciju, pogotovo sa starim predsjedni­kom. To neće proći – kaže Relković i ističe da su potezi HNS-a zanimljivi jer se potežu prije izbora. – Možda HNS zna nešto više od nas – zaključuje.

Uz novi redizajn stranke idu i poruke o uspješnost­i provedbe reforme obrazovanj­a HNS je svoj trenutak potrošio i u redizajn stranke ne vjerujem – kaže analitičar Relković MARKO SLADOLJEV: HNS privatizir­a reformu obrazovanj­a, a ministrica znanosti i obrazovanj­a Blaženka Divjak “prodaje maglu”

 ??  ?? Ivan Vrdoljak svjestan je da je teret novom imidžu HNS-a
Ivan Vrdoljak svjestan je da je teret novom imidžu HNS-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia