Večernji list - Hrvatska

Gavranović: Dobro je što smo svaki put dali gol, ali moramo više zabijati

Za mene nema odmora, imam dvije utakmice za Švicarsku – kaže Gavranović

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Došao sam k sebi nakon SPa, nije bilo lako kad moraš igrati, a brzo se umoriš, no sad mogu trčati koliko treba – rekao je Mario Mario Gavranović postaje novi Mr. Derby, velike utakmice dosad je za plave rješavao Soudani, a već na kraju prošle sezone, protiv Hajduka u završnici prvenstva pa onda i u finalu kupa, Gavranović je tresao mreže. Zabio je već i Rijeci, no taj mu gol nije u najljepšoj uspomeni jer su u prošloj sezoni izgubili s 4:1. Riječani su mu tada zamjerili zato što je slavio gol koji je zabio svom bivšem klubu. – Zašto ne bih slavio, pogoci su moj posao, ja sam profesiona­lac. Pa nisam u Rijeci proveo 20 godina – replicirao je tada napadač Dinama. Zabio je Rijeci i u nedjeljnom derbiju, pred sjevernom tribinom je slavio i ljubio grb Dinama.

Gol kao svaki drugi

– Taj mi gol znači kao svaki drugi, kad utakmica počne, prijatelji koji su mi s druge strane više nisu prijatelji. Mislim da mi ne treba zamjerati to što idem u svaki duel, to radim na svakoj utakmici – kaže Mario. Iako je zabio, Dinamo nije uspio pobijediti u derbiju. – Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Dobro smo i koncentrir­ano ušli u utakmicu, pokazali smo pravi gard kakav Dinamo i mora imati. Nažalost, nakon što smo poveli, malo smo se povukli i brzo primili taj pogodak, nesretan. Nismo pobijedili, ali smo dobro igrali. Dinamo je protiv Rijeke stvorio jako puno prilika, ali premalo toga u posljednje vrijeme realizira, tako je bilo u dvije utakmice s Young Boysima, pa sad s Rijekom. - Jako je pozitivno što šanse stvaramo. Puno je poluprilik­a, ali dobro je što u takve situacije dolazimo i sigurno da moramo biti koncentrir­aniji da suparnika odmah kaznimo. Jer, onda postaje sve lakše, sve se otvori. No, lijepo što smo u svakoj dosadašnjo­j utakmici ove sezone zabili gol, trebamo s time nastaviti i sve će doći na svoje. U tim utakmicama izgledali ste dobro, a pobjede su izostale, valjda će vam se negdje vratiti. – Prije ili poslije mora se vratiti, moraš imati i malo sreće. S tome da sreću moraš ‘navući’, moramo kroz kvalitetu igre sreću isprovocir­ati. Siguran sam da s ovom momčadi, s ovim kadrom koji ima stvarno veliki potencijal, možemo napraviti dobre stvari. I svi će nam igrači dobro doći. Možete li i u Europi napraviti dobre stvari? – Pokušat ćemo. Kako vama izgleda ta skupina Europske lige s Anderlecht­om, Fenerbahçe­om i Spartakom? – Protiv svakoga se možemo boriti, imamo teške suparnike koji imaju velika imena u Europi, ali ići ćemo punih pluća pokazati da smo prvaci naše države i pokušati proći skupinu. Kasnije ste se priključil­i plavima zbog Svjetskog prvenstva, priključio sam se , jeste li sada uhvatili puni ritam? – Iskreno, bilo mi je dosta teško na početku jer došao sam kad su utakmice već počele tako da sam kroz njih hvatao formu. Sada sam jako sretan jer se sve vratilo u normalu jer nije lijepo kad moraš igrati, a nisi na maksimumu, kad se brzo umoriš. Trebalo mi je dosta vremena jer nisam prošao pripreme, a sad se odlično osjećam. I na kraju utakmice imam osjećaj da imam moć šprintati i dalje. Ali, i cijela momčad dobro izgleda. Do sljedeće utakmice Dinama su dva tjedna, ali za Marija odmora nema, jučer je otputovao na okupljanje Švicarske. – Imamo prijateljs­ku utakmicu s Engleskom i Ligu nacija s Islandom. Ne znam što me ondje čeka, imamo malo komplicira­nu situaciju nakon Svjetskog prvenstva, ali izgurat ćemo – pričao je Mario Gavranović.

Slijedi serija gostovanja

Dinamo je do ove stanke napravio dobar posao, doduše nije ušao u Ligu prvaka, ali ulaskom u Europsku ligu, cilj je ostvario. Uz to je ostao prvi na tablici HNL-a, tu nema niti jedan poraz. Trener Nenad Bjelica isprobao je sve svoje igrače koji su bili zdravi.No, nakon dva tjedna kreće novi teški period, gostovanje kod iznenađenj­a lige Gorice, domaća utakmica s Interom i onda serija gostovanja koje počinje derbijem s Hajdukom u Splitu, a slijede gostovanja kod Rudeša, Istre, Slavena Belupa, Osijeka, Lokomotive, Rijeke, tek će 1. prosinca ponovno HNL igrati u Maksimiru. A u međuvremen­u su i utakmice Europske lige.

Imamo teške suparnike u Europi, ali idemo punim plućima pokazati da smo prvaci svoje države MARIO GAVRANOVIĆ napadač Dinama Ne znam zbog čega ne bih slavio gol Rijeci. Pa nisam tamo proveo dvadeset godina

 ??  ?? Gavranović vjeruje da će dobrom igrom isprovocir­ati sreću koja im je dosad nedostajal­a
Gavranović vjeruje da će dobrom igrom isprovocir­ati sreću koja im je dosad nedostajal­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia