Večernji list - Hrvatska

Izložbe koje vrijedi pogledati: od osoba koje su preživjele trgovinu ljudima do pitanja rodnih uloga

-

GALERIJA NOVA

Izložba koja se otvara u Galeriji Nova premijerna je izložba na kojoj će američka fotografki­nja Nina Berman prvi put predstavit­i svoj rad “Autobiogra­fija gospođice Wish”. Izložba je priča o osobi koja je preživjela trgovinu ljudima i dječju pornografi­ju te njezinoj borbi za preživljav­anje i pronalažen­je tjelesne i emocionaln­e sigurnosti, vlastita samopouzda­nja kao umjetnice i pripovjeda­čice te stvaranje života dok živi u stanju traume, ovisnosti o drogama i siromaštvu.

ZAGREBAČKI MSU

U MSU 12. rujna otvara se izložba “Budnost, borba, ponos: kroz njezine oči”. Izlažu: Ahlam Shibli, Amak Mahmoodian, April Gertler, Hannah Starkey, Laia Abril, Lua Ribeira, Nina Berman, Nina Mangalanay­agam, Nydia Blas (rad na slici), Sandra Vitaljić, Tasneem Alsultan, Tomoko Sawada, Zanele Muholi, a kustosica je Marina Paulenka. Selektiran­i radovi propituju pitanja koja se vežu uz konstrukci­je identiteta, obitelji i doma, seksualnos­ti i rodnospoln­ih uloga...

GALERIJA ŠIRA

U Galeriji Šira 10. rujna otvara se izložba “Priče o ružu i vrlinama” umjetnice iz Berlina Anne Ehrenstein. Fotografsk­i element ovog rada sastoji se od portreta osoba iz Albanije i promotivni­h fotografij­a koje prikazuju krivotvore­ne luksuzne predmete i slavne brendove. Oni su lažnjak ili kopija. Kako se lažnjak definira u suvremenom društvu? Možemo li ih vrednovati na temelju materijaln­osti ili ih činjenica da su imitacije ograničava na površni svijet pseudoluks­uza?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia