Večernji list - Hrvatska

Kako je Importanne centar od prve zagrebačke šopingmeke postao središte afera

- Hana Ivković

Nakon što je uprava Centra ušla u konflikt s Gradom Zagrebom, i vlasnici lokala pobunili su se protiv njezinih poteza te održavanja Centra gradska@vecernji.net Drama oko popravka pokretnih stepenica pod protektora­tom zaštitara i policijska intervenci­ja koja je potom uslijedila samo su, izgleda, vrh ledenjaka problema koje muče Importanne centar. Pandorina je kutija otvorena, a nekad prva i najveća šoping-meka u gradu danas je postala središte brojnih afera.

Isključili i dizalo

Nakon što je Grad Zagreb u Centar poslao radnike da bi popravili pokretne stepenice koje mjesecima stoje, tome se usprotivil­a uprava Centra. Tada je Grad, podsjetimo, angažirao zaštitare da “čuvaju“radnike, a uprava je odgovorila pozivom policije. Nakon drame pobunili su se i vlasnici lokala koji posluju u Importanne centru, a kažu da ni u kojem slučaju ne podržavaju protestne akcije uprave Centra protiv Grada. Štoviše, tvrde kako im potezi upravo uništavaju promet, a najviše su ogorčeni na isključiva­nja struje. Tako je, navodno, uprava jučer isključiva­njem struje pokušala spriječiti radove na stepenicam­a, a vlasnici lokala kažu kako im nije prvi put. – Iz protesta prema Gradu su isključili i struju za dizala. Kako očekuju da osobe u kolicima siđu u Centar? – ljutito komentiraj­u vlasnici lokala te dodaju kako je Centar isključiva­njem struje onemogućio i rad velike fontane na

Mi plaćamo struju koju je uprava Centra iz prosvjeda isključila, kažu vlasnici lokala

 ??  ?? Prije četiri godine Centar je balonima proslavio 20. rođendan (desno), a danas zaštitari čuvaju radnike (lijevo)
Prije četiri godine Centar je balonima proslavio 20. rođendan (desno), a danas zaštitari čuvaju radnike (lijevo)
 ??  ?? KBC Sestara milosrdnic­a: Anita Marović, Tea Travašić, Romana Cotić i Valentina Šafar rodile su djevojčice, a Anamarija Čavar i Valentina Funtek dječake.
KBC Sestara milosrdnic­a: Anita Marović, Tea Travašić, Romana Cotić i Valentina Šafar rodile su djevojčice, a Anamarija Čavar i Valentina Funtek dječake.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia