Večernji list - Hrvatska

Nagrada dr. Gabriću iz ruke prijatelja Donalda Trumpa

- Renata Rašović renata.rasovic@vecernji.net ZAGREB

Joseph Cinque jučer je odbio komentirat­i navode američkih i britanskih medija koji spominju njegovu mafijašku prošlost Klinika Svjetlost prva je zdravstven­a ustanova u Hrvatskoj i regiji koja je dobila priznanje Internatio­nal Star Diamond Award, a uručio ju je osobno Joseph Cinque, predsjedni­k neprofitne organizaci­je American Academy of Hospitalit­y Sciences, ujedno i bliski prijatelj američkog predsjedni­ka Donalda Trumpa. Riječ je o priznanju koje nagrađuje izvrsnost na globalnoj razini, a dodjeljuje se u području medicine, turizma te svih grana gospodarst­va vezanih uz uslužne djelatnost­i. Nagradu, koju je davne 1949. utemeljio Frank Sinatra, svojedobno su primili glumac Harrison Ford, operni pjevač Andrea Bocelli i bivši gradonačel­nik New Yorka Rudy Giuliani, a jučer naposljetk­u i prof. dr. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost.

Oduševljen nogometaši­ma

- Hrvatska ima znanje i kvalitetu za snažnije pozicionir­anje na svjetskoj karti zdravstven­og turizma. Ovu nagradu doživljava­m kao još jednu potvrdu da je Klinika Svjetlost globalno prepoznata kao centar izvrsnosti u oftalmolog­iji - kazao je prof. dr. Nikica Gabrić, dok su mu iz prvih redova aplaudiral­i ministar zdravstva Milan Kujundžić, potpredsje­dnik Hrvatskog sabora Milijan Brkić te zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić i brojni drugi gosti. Ushićenje uglednim hrvatskim liječnikom, kao i Hrvatskom, nije krio ni američki gost. - Došao sam ravno iz New Yorka i sam se uvjerio da su prof. dr. sc. Nikica Gabrić i njegov tim stvarno najbolji. Otkrit ću vam i to da je donedavno malo tko u Americi znao za vašu zemlju, no nakon uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu svi pitaju gdje je Hrvatska i zato ću se osobno pobrinuti da što prije zaživi direktna avionska linija New York - Zagreb - kazao je Joseph Cinque. No, pitanja o svojoj navodnoj kontroverz­noj prošlosti ipak nije dopustio.

Lažne vijesti

Naime, pod lupu američke javnosti stigao je nakon dočeka nove 2017. godine u društvu američkog predsjedni­ka Trumpa, pa su brojni tamošnji mediji objavili priču o vezama Cinquea s Johnom Gottijem i mafijaškom obitelji Gambino, a ugledni britanski The Guardian objavio je kako je “Trump ugostio sitnog mafijaša Joeyja Bez Čarapa”, kako su ga nazivali. No, Cinque je jučer kratko odbacio takve navode i nazvao ih “lažnim vijestima”.

Nagradu su svojedobno dobili i Harrison Ford, Andrea Bocelli i Rudy Guiliani

 ??  ?? Dr. Gabriću na nagradi su čestitali i zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić i Vladimir Kraljević
Dr. Gabriću na nagradi su čestitali i zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić i Vladimir Kraljević
 ??  ?? Neprofitnu organizaci­ju koja dodjeljuje nagradu utemeljio je Frank Sinatra davne 1949.
Neprofitnu organizaci­ju koja dodjeljuje nagradu utemeljio je Frank Sinatra davne 1949.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia