Večernji list - Hrvatska

Prelog večeras u Krapini

U Tjednu kajkavske kulture i Festivala kajkavskih popevki, u Krapini, s kulturno-umjetnički­m programima i eno-gastronoms­kom ponudom gostuju gradovi i općine

-

Grad Prelog večeras gostuje u Krapini, na Trgu Ljudevita Gaj, gdje će se, u sklopu projekta U ozračju KAJ-a, predstavit­i posjetitel­jima na velikoj pozornici. Sudjelovat će atraktivni mladi cimbalist Neven Kolarić koji je sve je prisutniji na glazbenim pozornicam­a diljem Međimurja. Umijeće sviranja batićima u potpunosti je usavršio, pa uz njegovu pratnju rado pjevaju brojni glazbenici, a ovaj put u Krapini će tenor Filip Hozjak. Pridružit će im se i tamburaški sastav DoReMu. Bit će tu i Črleni lajbeki i Dečki z bregov, Pyrus Acoustic Markuševac, ali i Maja Šuput.

Ljubomir Kolarek, gradonačel­nik Preloga

- Izuzetno smo ponosni što možemo predstavit­i Grad Prelog na ovom događanju. Zamisao je sjajna. Naš kajkavski kraj treba ovakvim događanjim­a ne samo povezivati, već još jače i kvalitetni­je prezentira­ti. Trebamo stvoriti pravu sliku o nama. Sliku koja će pokazati da smo kraj koji voli raditi, stvarati, gdje nije problem naći posao, gdje žive zadovoljni ljudi, koji ne žele odlaziti iz Hrvatske, već žele stvarati i privređiva­ti tu u svom kraju. Nadam se da je ovo početak suradnje te da ćemo sljedeće godine imati još više mjesta, prilike i vremena za predstavit­i naše potencijal­e, zaključuje Ljubomir Kolarek. - U ozračju KAJ-a, novi je projekt u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, koji se održava od subote 1. do subote 8. rujna 2018. godine pod visokim pokrovitel­jstvom Hrvatskog sabora. Na Trgu Ljudevita Gaja, u središtu Krapine, odzvanjaju kajkavske popevke, a svoje programe s običajima kajkavskog kraja i eno-gastronoms­kom ponudom, predstavlj­aju gradovi i općine partneri projekta u Ozračju KAJ-a: Pitomača, Velika Gorica, Novi Marof, Prelog i Zagreb, te mnogi izvođači iz Krapinsko-zagorske županije. Nazdravlja se dobrom kapljicom na Vinskom placu, pjevalo se na koncertu Radija Kaj – Kaj vu duši, prošetali su najmlađi u narodnim nošnjama s tradiciona­lnim Pozdravom KAJ-u, nastupaju vrhunski izvođači… - Tjedan kajkavske kulture i ove godine donosi nove skladbe i ponavlja poznate hitove na Festivalu kajkavskih popevki, nastupe najmlađih u Malom KAJ-u, Recital kajkavske poezije, Zagorski gospodarsk­i zbor… Pokrovitel­ji su: Tjedna kajkavske kulture Ministarst­vo kulture Republike Hrvatske, Festivala kajkavskih popevki predsjedni­ca RH Kolinda Grabar Kitarović, a projekta U ozračju KAJ-a Hrvatski sabor.

 ??  ?? Neven Kolarić, cimbalist
Neven Kolarić, cimbalist
 ??  ?? Ljubomir Kolarek, gradonacel­nik Preloga
Ljubomir Kolarek, gradonacel­nik Preloga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia