Večernji list - Hrvatska

Napala djevojku kiselinom: Vidjet ćeš svoga boga

Starica je izgubila živce jer navodno nije dobila svježu ribu

- Elvis Sprečić

Dok je majka prodavačic­e na koju je 80-godišnjaki­nja nasrnula pružala pomoć svojoj kćeri, napadačica je pokušala pobjeći elvis.sprecic@vecernji.net – Kupila je ribu koju joj je moja kći prodala, a da ništa nije rekla, nije imala nikakvih pitanja ni prohtjeva, uredno je platila, zahvalila i izašla iz ribarnice.

‘Nisam uzela terapiju’

Nekoliko minuta poslije umarširala je natrag držeći u jednoj ruci tu istu vrećicu s ribama, a u drugoj nešto što je zatim bijesno pokušala baciti na moju kćer – u jednom dahu je, još uvijek u šoku zbog napada koji se u pulskoj ribarnici dogodio u četvrtak oko 10.30 sati, prepričava­la Ermina Zemunović, prodavačic­a koja već desetljeće i pol prodaje ribu na štandu koji se nalazi u sklopu te ribarnice. Osamdeseto­godišnjaki­nja koja je umarširala natrag zbog poprilično je bizarnog razloga na kćer Ermine Zemunović bacila vrećicu u kojoj se nalazila solna kiselina, a u naguravanj­u koje je uslijedilo lakše su ozlijeđene četiri osobe – 80-godišnjaki­nja, Ermina Zemunović, njezina kći Ena i još jedna prodavačic­a. – Čim se vratila, počela je vikati na moju kćer, vrijeđati je i histerično ponavljati da joj je prodala staru ribu i da će sad vidjeti svoga boga. Ena nije stigla ništa ni reći prije nego što je na nju bacila vrećicu s kiselinom, ali ona se sva sreća uspjela izmaknuti i odbaciti vrećicu natrag prema njoj, nakon čega je ta žena počela bježati. Jedan od kolega potrčao je za njom i uhvatio je, a ona mu se derala u lice da je pod hitno pusti jer nije popila terapiju. Dok je ona pokušavala pobjeći, ja sam utrčala u štand i počela pomagati kćeri ispirući s nje tu kiselinu, tad nisam ni znala što je to uopće, ruke su mi bile potpuno crvene – kaže Ermina Zemunović i tvrdi da je riba koju je prodala njezina kći bila svježa, što je potvrdila pokazujući deklaracij­u koja se na njoj nalazi.

Privela je policija

Prodavačic­a kojoj je napadnuta kći ribu na istoj ribarnici prodaje već više od 15 godina

Da napad nije bio nimalo bezazlen, svjedoči i to da se dio ribarnice u kojem se sve dogodilo pario 20 minuta te mu je bilo nemoguće prići. Policija je 80-godišnjaki­nju na kraju privela i prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju.

 ??  ?? Ermina Zemunović i sama je ozlijeđena dok je pokušavala pomoći kćeri
Ermina Zemunović i sama je ozlijeđena dok je pokušavala pomoći kćeri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia