Večernji list - Hrvatska

Tvrtka Podravka ulaže puno više novca u svoj ženski klub

Ovaj vikend u Koprivnici traži se put u skupinu Lige prvakinja

-

Kada je Podravka bila prvak Europe, iste godine Zlatko Saračević, današnji trener, osvojio je zlato na OI u Atlanti Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB Rukometaši­ce Podravke Vegete ovaj vikend igraju kvalifikac­ijski turnir za ulazak u skupinu Lige prvakinja. Kao domaćin, dočekat će ekipe turskog Muratpase, rumunjske Craiove i srpske Jagodine. Koprivniča­nke su svojedobno bile sam vrh europskog klupskog rukometa. Na kraju krajeva, 1996. godine, pod vodstvom Josipa Šojata, osvojile su Kup prvakinja. U dvije utakmice bile su bolje od bečkog Hypa. Nakon poraza u Beču od 13:17, u Koprivnici su Kokice slavile pobjedu 25:20.

Craiova je favorit

Prije 22 godine, u Koprivnici igrale su tri inozemke – Ukrajinka Maljko i Rumunjke Cozma i Tirca. Ostale su uglavnom bile hrvatske reprezenta­tivke – Petika, Hasagić, Mihoci, Štević, Hrg, Palčić, Vresk, Pavlačić i Radek. Danas, 22 godine poslije, u klubu su Božica Palčić i Ljerka Vresk, a donedavno je Snježana Petika bila trenerica prvog sastava. Od ove sezone Koprivniča­nke imaju novog trenera – Zlatka Saračevića koji će vatreno krštenje kao trener ženskog sastava imati u kvalifikac­ijama za skupnu fazu Lige prvakinja. A prvi suparnik za ulazak u elitu ženskog klupskog rukometa bit će im turski sastav Muratpasa (subota, 19.30). – Imamo malih zdravstven­ih teškoća pa Nikolina Zadravec sigurno neće biti u sastavu. Igramo dvije utakmice u 24 sata i usporedo se moramo pripremati za obje utakmice. Muratpasa igra izrazito brzo, a poslije toga vidjet ćemo što nas čeka u finalu. Imamo spremne obje varijante, i za Jagodinu i za Craiovu. Atmosfera u sastavu je odlična, vidi se da je to Liga prvakinja i nešto što željno očekujemo, ali moram biti realan i reći da je ekipa Craiove favorit jer igra vrhunski. No bez obzira na sve, onaj tko nas želi pobijediti morat će igrati jako dobro. Publici poručujem da bude strpljiva, nova smo ekipa i želja je velika, a za to nam treba i pomoć s tribina – istaknuo je Zlatko Saračević.

Tri godine bez LP-a

Za razliku od 1996. godine, danas u Podravci igra pet inozemki – dvije Ruskinje (Ihnjeva i Čigirinova), Bjeloruski­nja (Ježkava), Slovakinja (Holešova) i Srpkinja (Ristović), te samo jedna hrvatska reprezenta­tivka – Ana Debelić. Posljednji put Podravka je igrala u skupini prije tri sezone, a tvrtka Podravka ove sezone opet se uključila s puno jačim financijam­a nego prijašnjih godina. Iznenađenj­e za sve bit će i premijera uživo nove himne Podravke Vegete uz legendarne Zapreši ć Boyse.

Nekoliko skromnih sezona, nadaju se u Koprivnici, stvar je prošlosti

 ??  ?? Zlatko Saračević prvi put kao trener ženske rukometne ekipe
Zlatko Saračević prvi put kao trener ženske rukometne ekipe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia