Večernji list - Hrvatska

Moderna škola za 24 učenika

Područna škola Josipa Jovića u Svibu obnovljena je za 2,5 milijuna kuna

-

Na nastavu u Splitsko-dalmatinsk­oj županiji krenulo je jučer više od 22.000 osnovnoško­alca. Posebno svečano bilo je u Svibu u općini Cista Provo gdje je obnovljena i suvremeno opremljena područna škola Josipa Jovića u Aržanu. Iako je pohađaju samo 24 učenika, u školsku je zgradu uloženo 2,5 milijuna kuna.

Izvrsni uvjeti za rad

Promijenje­no je krovište, stolarija, električne i hidroinsta­lacije, postavljen­a je vanjska i unutarnja izolacija i podno grijanje. Splitsko-dalmatinsk­a županija izdvojila je dva milijuna kuna, a Ministarst­vo regionalno­g razvoja i europskih fondova pola milijuna kuna. – Naši učenici imaju vrlo kvalitetnu i stručnu nastavu, postižu izvrsne rezultate na natjecanji­ma, a sada imaju i izvrsne uvjete za rad – istaknuo je ravnatelj škole Frane Bilić Prcić. – Naši mladi nakon osnovne škole idu u Imotski ili u Split u srednju školu, na fakultete u Split ili Zagreb, a mnogi odlaze živjeti i u inozemstvo. Poručujem im – stječite iskustva i vratite se kući u Svib, Aržano i Imotsku krajinu – pozvao je mlade Božo Čubić, načelnik Ciste Provo. Blaženko Boban, splitsko-dalmatinsk­i župan, rekao je da su osim te škole, obnovili i područnu školu Kotlenice-Dugopolje te sagradili veliku, četvrtu osnovnu školu u Ninčevićim­a, u Solinu. Podsjetio je kako je lani otvorena obnovljena područna škola u Krušvaru u općini Dicmo i već ove godine ima sedmero upisane djece više. Na pet osnovnih škola u županiji u tijeku je energetska obnova.

Županija će s iznosom od 60 do 100 tisuća kuna pomoći obiteljima u gradnji kuća Na pet osnovnih škola u županiji u tijeku je energetska obnova

 ??  ??
 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? Učenici su prvog dana škole osim novouređen­e škole dobili i nove ruksake, udžbenike
IVO ČAGALJ/PIXSELL Učenici su prvog dana škole osim novouređen­e škole dobili i nove ruksake, udžbenike

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia