Večernji list - Hrvatska

Policija još nije ispitala vozača koji je pokušao pobjeći nakon nesreće

Toksikološ­kim nalazom potvrđeno je da je E. H. (25) u krvi imao tragove THC-a

-

ZADRŽAN JE U BOLNICI JER SU LIJEČNICI POSUMNJALI DA IMA UNUTARNJE KRVARENJE

Još minimalno tri dana u bolnici na zagrebačko­m Svetom Duhu provest će bosanskohe­rcegovački državljani­n E. H. (25) koji je u ponedjelja­k u 11.35 sati skrivio prometnu nesreću u zagrebački­m Gajnicama u kojoj su ozlijeđene tri osobe.

Iako je E. H. uz tu nesreću samo nekoliko minuta ranije izazvao još dvije prometne nesreće, pred ravnateljs­tvom policije u Ilici nekoliko kilometara zapadnije, u trenutku dok je vozio svoju Opel Astru bio je potpuno trijezan.

Međutim, zato je toksikološ­ki nalaz pokazao da je pozitivan na marihuanu, što ne znači nužno da je pod utjecajem bio u vrijeme nesreće, nego samo da ju je konzumirao relativno nedavno. U kirurškom intenzivno­m odjelu KB Sveti Duh 25-godišnjak je zadržan na dodatnoj opservacij­i jer su liječnici nakon CT-a posumnjali kako ima intraabdom­inalno krvarenje, a ako se sumnja potvrdi, slijedi mu i kirurški zahvat. U tom slučaju iz bolnice će izaći tek idući tjedan.

Nakon izlaska iz bolnice slijedi mu slična procedura kao i ona koju je nedavno prošao Marin Kamenički koji je u Ilici usmrtio dvoje ljudi – najprije će ga policija prepratiti u postaju na ispitivanj­e, nakon čega će ga i kazneno prijaviti, ali za što točno, vidjet će se po dovršetku kriminalis­tičkog istraživan­ja.

Ono što je policija do sada utvrdila jest da je E. H. najprije u Ilici kod kućnog broja 351 vozeći u smjeru Gajnica udario u stražnji dio Seat Altee nakon čega se nije zaustavio nego je odmah potom skrivio još jednu prometnu nesreću i to zato što se automobilo­m “popeo” na nogostup i udario u Daciju Sandero koju je 65-godišnji vozač tamo bio nakratko zaustavio zbog kvara.

Niti tu mu nije palo na pamet zaustaviti se, nego je nastavio juriti Ilicom, a potom i Alejom Bologne prema Gajnicama gdje je kod križanja s Ulicom Medpotoki skrivio i treću, ujedno i najveću nesreću do koje je došlo jer je prešao u suprotni smjer izbjegavaj­ući kolonu vozila koja je bila ispred njega.

Tada je udario u još jednu Seat Alteu koja mu je dolazila iz suprotnog smjera, a koja je od siline udarca odbačena tako jako da je udarila u VW golf koji je bio iza nje. E. H. je na kraju pokušao i pobjeći,

građani.• ali su ga uhvatili

 ??  ?? E. H. IZAZVAO JE TRI NESREĆE Udario je u Seat Alteu, onda na nogostupu u Daciju te je ušao u krivi smjer gdje je udario u drugu Alteu
E. H. IZAZVAO JE TRI NESREĆE Udario je u Seat Alteu, onda na nogostupu u Daciju te je ušao u krivi smjer gdje je udario u drugu Alteu
 ??  ??
 ?? Elvis Sprečić, Romana Kovačević ZAGREB ??
Elvis Sprečić, Romana Kovačević ZAGREB

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia