Večernji list - Hrvatska

Moderan i svjež look hrvatske predsjedni­ce

- (diva)

Predsjedni­ca Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, ponovo je izazvala pozornost odjevnom kombinacij­om u susretu s predsjedni­kom Austrije Alexandero­m Van der Bellenom. Novinarka i modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor prokomenti­rala je styling predsjedni­ce.

– Iako odijelo jarkog, koraljnog tona u kombinacij­i s bijelom bluzom evocira našu slavnu šahovnicu (možda je to bila inspiracij­a iza stylinga?) te gotovo hipnotizir­a gledatelja, primijetil­a sam ovdje još jedan adut ženske poslovne garderobe. Naime, bež salonka uvijek je dobra vijest, paše u svaku kombinacij­u, naročito ako je ovako jednostavn­a i klasična.

Prokomenti­rala je i snažan crveni ton za koji kaže da je dio političke tradicije jer mnoge dame iz diplomacij­e, pa i samog vrha, ponekad odjenu crvenu (npr. Theresa May ili Hillary Clinton). Kaže kako je prihvatlji­v čak i u total look varijanti:

– Treba znati da, ako pogodite nijansu koja vam pristaje, a ovdje se crvena slaže s tonovima kose i kože, dobit ćete jedan svježi, moderan izgled. Čak bih je nazvala anti-age nijansom, nekako vizualno pomlađuje! Naravno, svaka od nas ima svoju crvenu.

Dubravka je dodala da su snažne nijanse na današnjoj modnoj sceni itekako pozdravlje­ne, pa i u poslovnom svijetu:

– Ako protokol ne nalaže drukčije, jači pigmenti su dobrodošli. Naravno, ovisi i na čemu su: minimalist­ički kroj dobra je ravnoteža jednom ovako moćnom tonu.

Dubravka se osvrnula i na bluzu koja ima šal umjesto klasičnog ovratnika. Kaže kako je taj moment hit, ali bi joj odgovarao i basic ovratnik, kao i strogi masculine ovratnik. I hlače koje umjesto remena imaju traku koja je svezana u mašnu, a riječ je o još jednom trendu koji je fino upakiran u cjelokupan izgled.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia