Večernji list - Hrvatska

Ivan Rakitić asistirao, Lionel Messi zabio rekordni osmi hat-trick

Inter s našim Brozovićem i Perišićem slavio u Ligi prvaka nakon čak 2380 dana!

- Željko Janković

Debitantsk­i nastup u LP upisao je naš vratar Karlo Letica koji je kod kuće s Clubom Bruggeom nesretno izgubio od Borussije (D) 0:1 zeljko.jankovic@vecernji.net Dugo je Inter čekao svoju utakmicu u Ligi prvaka, čak 2380 dana. A Talijanima se u srazu s Tottenhamo­m dosta toga posložilo. No, nije izgledalo kao da hoće, posebice nakon što je u 53. minuti zabio Christian Eriksen za vodstvo Spursa. Kada se činilo da će navijači na San Siru opet osjetiti onu gorčinu koja ih zadnjih godina stalno prati, dogodio se čudesan Interov preokret u samo šest minuta.

Interov preokret

Najprije je Mauro Icardi zabio u 86. minuti, a onda je Matias Vecino Talijanima u 92. donio prve bodove u Ligi prvaka. Kažem čudesan preokret, jer se Inter iz rezultatsk­og zaostatka 0:1 u Ligi prvaka zadnji put vratio 2010. godine protiv Barcelone (3:1)! Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret, dok je Ivan Perišić zamijenjen u 64. minuti. A prvi put u povijesti Lige prvaka su dvije strane momčadi u međusobnom dvoboju vodila dva njemačka trenera. Jürgen Klopp Liverpoolo­vu kompozicij­u igre nadograđuj­e već nekoliko sezona, a ove sezone Redsi izgledaju kao nikada u zadnjih desetak godina. Dominantni su bili veći dio susreta protiv PSG-a. Parižani su gubili 0:2 (Daniel Sturridge u 30. i James Milner u 34. s 11m), no Thomas Tuchel strpljivo je čekao i njegov raznovrsni napad koji mu je Anfieldu u završnici donio poravnanje. Salah je kri- vo predao loptu na tridesetak metara od svog gola, Neymar se sjurio u šesnaester­ac, proigrao Mbappea, a maleni Francuz pogodio je za 2:2. No, kasnije će se ispostavit­i, Klopp je ključan potez povukao desetak minuta ranije kada je u igru uveo Roberta Firmina. Brazilac je u 90. minuti sjajno reagirao i Liverpoolu donio pobjedu 3:2, doslovce u zadnjim sekundama. U 150. utakmici za Liverpool, zabio je 53. pogodak. Prvi put nakon 1961. godine Liverpool je slavio u šest uzastopnih utakmica na otvaranju sezone. Drugi put je Tuchel izgubio na Anfieldu u nadoknadi. Zadnji put mu je u četvrtfina­lu Europske ligi u 91. minuti ‘zapaprio’ Dejan Lovren 2016. godine. Lionel Messi bio je najbolji igrač u Barcelonin­oj pobjedi. To je vjerojatno konstatira­no najviše puta u zadnjih desetak godina na nogometnim stupcima. Baš tako je bilo sinoć na Nou Campu. Katalonci su s 4:0 svladali PSV, a Messi je zabio hat-trick. Argentincu je to osmi put da je zabio hat-trick u Ligi prvaka.

Casillasov­a 20. sezona u LP!

Nitko se s takvim učinkom ne može pohvaliti. Pogodak za 3:0, okomitom loptom namjestio mu je Ivan Rakitić. Povijest je ispisao i Iker Casillas. Na vratima Porta u srazu sa Schalkeom u Gelsenkirc­henu započeo je svoju 20. sezonu u Ligi prvaka! A debitantsk­i nastup u LP upisao je Karlo Letica, koji je s Clubom Bruggeom kod kuće protiv dortmundsk­e Borussije izgubio 0:1. Letica je nesretno je primio pogodak u 84. minuti. Njegov suigrač išao je ispucati loptu, napucao Pulišića u nogu, a od njega se lopta odbila u mrežu. Matej Mitrović odigrao je cijeli susret.

 ??  ?? Slavlje Ivana Rakitića sa suigračima iz Barcelone
Slavlje Ivana Rakitića sa suigračima iz Barcelone

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia