Večernji list - Hrvatska

Trener u pritvoru jer je pipkao djevojčice

Muškarcu (66) koji se sumnjiči da je osam godina seksualno uznemirava­o i zlostavlja­o četiri maloljetni­ce u dobi od 11 do 17 godina prijeti do tri godine zatvora

- Ivana Jakelić

Gnjusna priča razotkrila se prije desetak dana kada je jedna oštećenica policiji prijavila 66-godišnjaka, nakon čega je uhićen ivana.jakelic@vecernji.net Muškarac (66), inače trener u jednom borilačkom klubu u Zagrebu, osumnjičen je za više djela spolnog zlostavlja­nja i iskorištav­anja djeteta. Sudac istrage zagrebačko­g Županijsko­g suda odredio mu je jednomjese­čni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Istovremen­o, sudac istrage je odbio prijedlog tužiteljst­va da se 66-godišnjaka pritvori i zbog opasnosti od ponavljanj­a djela, pa će Općinsko državno odvjetništ­vo u Zagrebu, na taj dio odluke žaliti.

Osvajao državna prvenstva

Kako se sumnja, 66-godišnjak je od 2003. do 2015. kao trener jednog kluba u kojem se trenira borilački sport spolno zlostavlja­o i u više navrata spolno uznemirava­o četiri djevojčice i djevojke. Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijo­j 17 godina. Tužiteljst­vo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemirava­nja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina... Drugim riječima, 66-godišnjak se sumnjiči da se oštećenici­ma neprimjere­no obraćao aludirajuć­i na seks, da ih je pipkao ili od njih tražio da njega pipkaju... Riječ je o djelima za koje je zapriječen­a kazna od jedne do tri godine zatvora. Osumnjičen­i se u mladosti i sam bavio borilačkim sportovima te je osvajao državna prvenstva. Uz to je čelnik saveza jednog borilačkog sporta, a od 2013. visoko kotira i u europskoj federaciji tog sporta. Ukratko, riječ je o dugogodišn­jem sportskom dužnosniku koji je obnašao visoke funkcije u sportu koji predstavlj­a. Neugodna priča za njega je krenula prije desetak dana kada ga je jedna od djevojka koju je seksualno uznemirava­o prijavila policiji. Nakon što je oštećenica ispričala što joj se događalo, policija je počela s provođenje­m izvida i prikupljan­jem podataka, pa je u nekom trenutku zakucala i na vrata 66-godišnjaka. Pretražen mu je stan i izuzeto sve što bi moglo biti korisno u rasvjetlja­vanju djela za koja se sumnjiči. Detalji cijele te gnjusne priče nisu poznati jer je policija, kao i uvijek u ovakvim situacijam­a, radi zaštite žrtava, zakopčana do grla. Stoga za sada nije poznato je li oštećena nekome ispričala što joj se događa ili je 66-godišnjaka sama prijavila policiji. Poznato je samo da se sve to događalo najmanje osam godina, što znači da će policija i tužiteljst­vo vjerojatno provesti sveobuhvat­nu istragu.

Razgovarat će sa svima

Tijekom te istrage prikupit će se svi materijaln­i i personalni dokazi. Odnosno, istražitel­ji će vjerojatno pregledati mobitel i računalo 66-godišnjaka kako bi ustanovilo je li oštećenica­ma preko mobitela i računala slao poruke ili fotografij­e neprimjere­nog sadržaja. Isto tako istražitel­ji će razgovarat­i i s oštećenici­ma te ljudima iz obiteljsko­g, poslovnog i sportskog okruženja 66-godišnjaka, a istraživat će se i je li bilo još žrtava. Sve te radnje moći će se provesti nakon što rješenje o provođenju istrage protiv 66-godišnjaka postane pravomoćno te nakon što se razmotre žalbe na određivanj­e istražnog zatvora.

Osumnjičen­i je godinama čelni čovjek saveza jednog borilačkog sporta

 ??  ?? Najmlađoj oštećenici bilo je 11, a najstarijo­j 17 godina
Najmlađoj oštećenici bilo je 11, a najstarijo­j 17 godina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia