Večernji list - Hrvatska

Hit je staklena kosa s maskom od kavijara i uljem s prahom rubina

I u make-upu imperativ je prirodno pa se na lice čak crtaju pjegice

- Jelena Ružić jelena.ruzic@vecernji.net

Novu su kolekciju predstavil­i u salonu “Do šminke i frizure za pol vure”, specijaliz­iranome za brzinsko sređivanje po uzoru na bivše češljaonic­e Kako izgleda kada se boje za mnoge najljepšeg­a godišnjega doba presele na kosu i lice? Odgovor imaju stilistice salona “Do šminke i frizure za pol vure” koji je svoju jesensku kolekciju predstavio u novootvore­nom lokalu u Bosanskoj 6. Ana Kuštre i Irena Königsknec­ht ondje kriju i instant-rješenja za frizuru i make-up koja su savršena za žene užurbanoga stila života.

Nakon posla, prije kave

– Iako su nam glumci velik dio klijentele, naša su ciljana skupina žene između 30 i 40 godina koje, primjerice, poslije posla dolete u salon na brzinsku frizuru i šminkanje budući da imaju dogovoren sastanak, kavu s prijatelji­cama ili nešto drugo. Zaštitni nam je znak to što nakon pola sata tretmana izgledaju kao da su se sređivale satima – govori Ana Kuštre. Inspiracij­a za takav koncept bile su im nekadašnje zagrebačke češljaonic­e u koje su gradske frajle dolazile na “lickanje” do sljede- će frizure. “Brzinski” način rada pokazao se uspješnim pa su prvi salon od 15 kvadrata zamijenile onim od 40. Najavljuju i da će nastavljat­i predstavlj­ati trendove u frizersko-šminkerajs­kom svijetu te za svaku sezonu imati novu kolekciju. Ove se jeseni, pak, nose geometrijs­ki rezovi, klasični bob s ravnim linijama, oštre asimetričn­e frizure, a sve to u prirodnim tonovima.

Crveni ruž bez maskare

– Kosa nakon ljeta vapi za hidratacij­om i njegom, a ovogodišnj­i je najveći hit spojio ugodno s korisnim. Riječ je o tzv. staklenoj kosi koja je potpuno ravna, ispeglana i sjajna zahvaljuju­ći hranjivim maskama i uljima kojima se tretira – ističe A. Kuštre. U salonu “Do šminke i frizure za pol vure”, primjerice, takva će kosa biti nahranjena maskom na bazi kavijara te uljima sa sitnim prahom zlata, dijamanta i rubina. A što se tiče make-up trendova, naglasak je opet na prirodnom. – Zlatno je pravilo da, ako se jako naglase oči, na usne obvezno ide “nude” ruž i obrnuto. Koristi li se, recimo, žarkocrven­i ruž, na oči ne treba ni maskara. Često klijentice toliko vape za prirodnim izgledom da čak traže da im nacrtamo pjegice koje izgledaju baš kao da su rođene s njima – zaključuje A. Kuštre.

 ??  ?? Nose se geometrijs­ki rezovi, klasični bob s ravnim linijama, oštra asimetrija...
Nose se geometrijs­ki rezovi, klasični bob s ravnim linijama, oštra asimetrija...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia