Večernji list - Hrvatska

Olmo: Ovo je najbolja utakmica Dinama otkako sam u momčadi

- Robert Junaci

Lijepo je zabiti, a posebno pred puno navijača. Pogodak posvećujem prijatelju Josipu kojem je u četvrtak bio rođendan – kaže Olmo robert.junaci@vecernji.net U Maksimiru se nakon pobjede nad Fenerbahçe­om možete sudariti samo s pozitivom, veseljem, zadovoljst­vom. I s pravom je tako nakon te velike pobjede u kojoj nije bilo lako izdvojiti nekog pojedinca jer slabog mjesta u momčadi Dinama nije bilo. Dani Olmo zabio je četvrti pogodak u toj pobjedi 4:1, drugi mu je to pogodak u dvije utakmice, u subotu je matirao Goricu za pobjedu 1:0. – Lijepo je kad zabijaš, a još ljepše kad zabiješ pred punim Maksimirom, i to u Europi, ali bez mojih suigrača, bez moje momčadi ne bi bilo ni mojeg pogotka. No tek smo na početku.

Bez opuštanja u HNL-u

Posvećujet­e li ovaj pogodak nekome posebno? – Ovaj ću posvetiti svom prijatelju Josipu, na dan utakmice bio mu je rođendan pa mu poklanjam svoj pogodak – kazao je uz smiješak Dani Olmo. Je li ovo najbolja utakmica Dinama otkako igrate za prvu momčad? – Mislim da jest, stvarno smo dobro odigrali. Bili smo jako motivirani, i s puno ljudi na stadionu, ali možda nam je dodatni motiv bila i činjenica da prošle sezone nismo igrali u nekoj od europskih skupina. Vidjelo se od prve minute da smo “gladni”. No sad se treba motivirati za nedjelju i susret sa zaprešićki­m Interom. – Znamo da je drukčije igrati u Europi ili našoj ligi, ali moramo i u našoj ligi biti pravi, nema ni tu opuštanja – zaključio je mladi Španjolac. On je pogotkom zaključao pobje- du, a vrata prema njoj otvorio je Ivan Šunjić nakon sjajne akcije plavih, opalio je sa 16 metara i pogodio sam kut. – Nije bilo lako zaspati, nije nikad lako nakon bilo koje utakmice, ali sad je bilo slatko. Važno je da smo razveselil­i svoje navijače, a možemo mi i bolje – tvrdi Šunjić.

Htio ga je Club Brugge

Što još možete popraviti? – Pa uvijek se može bolje, primjerice ne smijemo primati golove kao što smo primili od Fenera, pogotovu na ovoj razini nogometa ne smiješ dobivati tako jeftine golove – veli Ivan koji je sjajno uskočio na mjesto koje drži kapetan Arijan Ademi. – Kad dobiješ ovakvu priliku, moraš je iskoristit­i, pa za ovakve se utakmice trenira svaki dan, cijeli život. Ademi mi je puno pomogao, igramo na istoj poziciji, on

Izet Hajrović odigrao je sjajnu utakmicu, bio je nominiran za igrača tjedna Europske lige Ademi mi je puno pomogao, iskusniji je, puno razgovaram­o – kaže Ivan Šunjić

je puno iskusniji od mene i puno razgovaram­o. A igračkih uzora nemam, meni je uzor samo moja obitelj – kazao je Šunjić kojeg Dinamo nije pustio u Club Brugge, plavi su zaključili da im treba i pokazalo se to kao dobar potez, iz Lokomotive u kojoj je bio kapetan vraćen je u Maksimir i pokazao je da bi zajedno s Ademijem mogao držati tu vrlo važnu poziciju, čuvati leđa svojim ofenzivnim suigračima. Izuzetno je odgovoran i disciplini­ran u igri, a to je ono što od svojih igrača traži Nenad Bjelica. A vidjeli smo da zna i zabiti gol. Tek mu je 21 godina, a već iza sebe ima veliki broj utakmica u prvoj ligi, ali i u svim mlađim reprezenta­tivnim uzrastima, nastavi li ovako, pred njim je lijepa budućnost. A Dinamo u njemu ima novu snagu na koju će moći računati još godinama ne dođe li nekakva nemoralna ponuda.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia