Večernji list - Hrvatska

TIM MATE RIMCA RAZVIJAT ĆE U OSIJEKU SUSTAV ZA PUNJENJE BATERIJA

Mate Rimac otvorio novi ured u kojem je zaposlio sedam stručnjaka. Vodi ih Indijac Rajkumar Rajappan

- Suzana Lepan-Štefančić suzana.lepan-stefancic@ vecernji.net OSIJEK

Počet ćemo veliku proizvodnj­u za Porsche. Glavna mantra nam je izvršenje, jer puno smo stvari pokrenuli, rekao je Rimac

Rimac Automobili otvorili su ured i u Osijeku. U njemu je zaposleno sedam stručnjaka, a vodi ih Indijac Rajkumar Rajappan, kojega su u Osijeku već od milja prozvali “lega Rajko”.

– Odlučili smo se doći u Osijek prvenstven­o zbog suradnje s osječkim Feritom, s kojim smo pokrenuli automobils­ki smjer na tom fakultetu, gdje naši zaposlenic­i drže redovito predavanja. Namjeravam­o u Osijeku izgraditi odvojenu ekipu, razvojni sustav koji će biti specifičan unutar firme i baviti se specifični­m komponenta­ma. Trenutačno su to visokonapo­nski pretvarači, punjači automobila, znači sustavi za punjenje baterija automobila. Želja nam je da Osijek bude centar kompetenci­ja za te sustave, koje nećemo raditi u Zagrebu, nego isključivo ovdje – poručio je Mate Rimac.

Jasna strategija i vizija

Većina je zaposlenih iz Osijeka, iako će biti, kako kaže, šarolika ekipa kojoj će se uskoro pridružiti i Meksikanac.

– Zaposlili smo u 2018. godini 200 ljudi, udvostruči­li smo se ponovno u odnosu na prošlu godinu, i sigurno ćemo se i u Osijeku razvijati – dodao je.

Tvrtka ima, ističe on, jasnu strategiju i viziju, ali za to su, kaže, potrebne godine jer “ono što žele raditi velik je zalogaj”.

Izazov organizaci­je

– Počet ćemo veliku proizvodnj­u za Porsche. Glavna mantra nam je izvršenje jer puno smo stvari pokrenuli. Prije osam godina tvrtka nije ni postojala, bio sam ja u garaži, a danas je već 450 ljudi zaposleno, i tu je i izazov organizaci­je. Moramo postati prava firma, više nismo startup – kazao je. Iako im je u Osijeku prvenstven­o cilj razvoj, Mate Rimac vjeruje kako u Slavoniji postoji i proizvodni potencijal.– Otvaramo u Zagrebu novi proizvodni pogon uskoro, ali zašto ne bismo ono što razvijamo u Osijeku, tu i proizvodil­i jednoga dana? – zaključio je Rimac.

Uskoro u Zagrebu otvaramo novi proizvodni pogon, a zaposlili smo i 200 novih ljudi

 ??  ??
 ??  ?? Mate Rimac i njegovi djelatnici u Osijeku razvijat će baterije
Mate Rimac i njegovi djelatnici u Osijeku razvijat će baterije
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia