Večernji list - Hrvatska

Najveća zvijezda na YouTubeu stiže u Zagreb: slavu koristi da bi pomagao drugima

-

Na najveći regionalni YouTube spektakl ‘Totalni JoomBoos’ 21. listopada u Arenu Zagreb dolazi svjetska zvijezda YouTubea KSI Nekad, ne nužno tako davno, kad bismo razgovaral­i o zvijezdama, obično bismo prvo spomenuli nekog uspješnog glumca, pjevačicu, redateljic­u, modela. Danas neke nove generacije poznaju neke sasvim drukčije zvijezde, youtubere koji stvaraju fora sadržaj na YouTubeu i tako privlače mase da ih redovito prate i obožavaju. Jedan od njih svakako je 25-godišnji KSI, najpopular­niji britanski i jedan od najpopular­nijih svjetskih youtubera koji, inače, 21. listopada stiže u Zagreb!

Amaterski boks

Njegovo je pravo ime Olajide William Olatunji, dolazi iz Londona u kojem je i odrastao s roditeljim­a i bratom Dejijem, koji je također youtuber, a on sam YouTubeom se počeo baviti još 2008. Godinu poslije otvorio je kanal na kojem ga danas prati gotovo 20 milijuna ljudi. U početku je snimao kako igra razne igrice, što ga je i proslavilo, a onda se 2011. prebacio u glazbene vode. Prva pjesma koju je snimio je “Heskey Time”, koju je posvetio nogometašu Emileu Heskeyu i svim njegovim promašajim­a. Nakon toga izbacio je još nekoliko pjesama, ali ono što ga je vinulo u najveće zvijezde amaterski su boksački mečevi u kojima se doslovno bori s ostalim youtuberim­a koje izaziva. Neki su čak išli toliko daleko i rekli da je bolji promotor boksa od nekih profesiona­lnih boksača. Uspjeh na YouTubeu, ipak, nije mu donio samo slavu, nego i golemu zaradu, no njegovi roditelji, koji ga danas potpuno podržavaju, nisu baš bili sretni njegovim odabirom karijere na početku. KSI je jednom izjavio da ne želi ići u školu jer je već kao srednjoško­lac zarađivao tisuće funti od posla na YouTubeu i smatrao da mu škola nije ni potrebna. Roditelji su, naravno, bili bijesni kad su čuli da se odlučio ispisati iz škole. “Rekli su mi da je to najgluplja stvar koju mogu napraviti i da ću si uništiti život. Danas su se pak potpuno promijenil­i. Čak i snimaju sa mnom i mojim bratom i potpuno razumiju to što radim”, izjavio je svojedobno za Telegraph. Iako voli skupe automobile, dobre tenisice i ekstravaga­ntne kuće, ne troši novac samo na sebe. Svjestan je da je bogatstvo prolazno, zbog čega se uvijek trudi novac uložiti u ono što vrijedi. Godine 2016., primjerice, dao je novac zakladi koja pomaže mladima u zajednici, a isto tako često donira novac udrugama za borbu protiv raka. Svojim je roditeljim­a pak otplatio kuću u kojoj trenutačno žive, a oni su neizmjerno zahvalni i na tome i sretni što su ga, na kraju krajeva, ipak pustili da slijedi svoje snove. On je savršen dokaz da slava ne mora nužno pokvariti ljude, nego da se iz toga može izvući i nešto plemenito i pametno.

JoomBoos u Areni

Olajide William Olatunji je iz Londona, a YouTubeom počeo se baviti još 2008.

A, sad ono najbolje. KSI ove godine stiže u Zagreb na najveći regionalni YouTube spektakl Totalni JoomBoos koji će se održati 21. listopada u Areni Zagreb. Ondje će se družiti s domaćim i regionalni­m youtuberim­a koje je JoomBoos također pozvao da sudjeluju u ovom golemom spektaklu, a usput će odgovarati na niz pitanja publike, ispričati što ga je potaknulo da se počne baviti YouTubeom i kako mu se sviđa Zagreb. Svi koji žele upoznati ovu najveću svjetsku zvijezdu na YouTubeu svoju ulaznicu za Totalni JoomBoos mogu nabaviti putem sustava Entrio i na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 99 kuna. Više je informacij­a na stranici Totalni.JoomBoos.hr (https://joomboos.24sata.hr/totalni-joomboos)

 ??  ?? KSI najpopular­niji britanski i jedan od najpopular­nijih svjetskih youtubera
KSI najpopular­niji britanski i jedan od najpopular­nijih svjetskih youtubera

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia