Večernji list - Hrvatska

Dječak ubojica u priči koja je morala imati bolji završetak

-

Kada se lani prvi put pojavila serija “The Sinner”, mnogima je bila pravo otkriće jer se za razliku od sličnih nije bavila otkrivanje­m ubojice, nego motivom – zašto se dogodilo ubojstvo. Prvu je sezonu tako nosila odlična Jessica Biel kao Cora Tancredi, a jedina konstanta u drugoj sezoni je Bill Pullman kao detektiv Harry Ambrose. Mnogima je njegov lik u prvoj sezoni bio pomalo autističan, a druga je iskorišten­a da bi se i objasnilo zašto je takav. Ukupna ocjena je da druga sezona jednostavn­o nema kvalitetu prve, iako je počela obećavajuć­e. Naime, par s dječakom Julianom (Elisha Walker) odlazi na izlet na slapove Nijagare. Pokvari im se automobil pa odluče odsjesti u motelu uz cestu.

Misterioza­n kult

No, ujutro ih Julian otruje čajem od otrovne biljke. Kad po Juliana dođe majka Vera (Carrie Coon), shvaćamo da mu ubijeni nisu roditelji, no nisu ga ni oteli. Naime, Julian je odrastao na farmi Moswood gdje su smješteni pripadnici misteriozn­og kulta na čelu s njegovom majkom. Harry Ambrose stiže u obližnji gradić na poziv Heather Novack (Natalie Paul), kćeri njegova starog prijatelja i kolege Jacka (Tracy Letts). Naime, Harry je upravo iz tog gradića, a Jack mu je nekad bio najbolji prijatelj. Ambroseu se svidi dječak pa mu pokušava pomoći. No Harry otkriva čudnu povezanost mještana svog rodnog grada i obližnjeg Moswooda. U pokušaju da drže napetost do kraja scenaristi su tu svašta udrobili. Previše je tu lažnih mamaca i likova koji nemaju svrhu, zapletanja u razne pravce, da bi se glavni krivac za sve otkrio u posljednjo­j epizodi, na sasvim bizaran, gotovo glup način. Potpuno je nejasno što su scenaristi mislili postići takvim krajem, osim što su vjerojatno dobili bijesne gledatelje. Teško bi bilo za očekivati da netko skriva tajnu deset godina, a onda jednostavn­o zaboravi na detalj koji ga otkrije. No nije sve tako crno jer su glumci dobri.

U drugoj sezoni serije “The Sinner” jedina poveznica s prvom je glumac Bill Pullman kao detektiv Harry Ambrose U pokušaju da održe napetost scenaristi su svašta udrobili, prije svega previše likova koji nemaju svrhu

Iskušenje za mladog glumca

Prije svih Carrie Coon, koju dobro znamo iz “Preostalih” i “Farga”. Zanimljivo je da Jacka Novacka igra njezin suprug u stvarnom životu, poznati glumac i dramski pisac Tracy Letts. Dobar je i 13-godišnji Elisha Walker kojem zasigurno nije bilo lako igrati dječaka ubojicu. The Sinner ni u drugoj sezoni nije loša serija, no scenaristi­čki propusti smanjuju joj ocjenu. Nadamo se da će biti i treće sezone u kojoj ćemo ponovno s Harryjem otkrivati motiv ubojice.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia