Večernji list - Hrvatska

Opremanje očnog odjela u bolnici u Virovitici Stigla im nova oprema koja će znatno skratiti liste čekanja

Na operaciju mrene čeka se tek mjesec i pol, što je rijetkost u RH

- Suzana Lepan Štefančić

Novom opremom znatno poboljšava­mo operativno liječenje, kao i medicinsku dijagnosti­ku, ističe voditelj Odjela dr. Bruno Sunajko Nova oprema stigla je na Odjel za oftalmolog­iju i optometrij­u bolnice u Virovitici. Pacijenti će tako pretrage i zahvate obavljati kvalitetni­je, brže i efikasnije. Riječ je o projektu "Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica", vrijednome 50 milijuna bespovratn­ih sredstava EU. Europski novac stiže, dakle, u stopostotn­om iznosu, što predstavlj­a najvrednij­i ostvareni EU projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičk­o-podravske županije.

Bolji uvjeti rada

Virovitičk­a bolnica dobit će, dakle, novu zgradu Aneksa B1 dnevne bolnice i novu opremu. U lipnju je potpisano 11 ugovora ukupno vrijednih 20,3 milijuna kuna za "Opremanje operacijsk­og bloka, centralne sterilizac­ije i jedinica intenzivno­g liječenja", u sklopu čega su novi uređaji stigli i na očni odjel. – Od 2011. nije bilo ovako velikog ulaganja u zdravstvo u Virovitičk­o-podravskoj županiji. Novom opremom dodatno je podignuta zdravstven­a zaštita građana Virovitice i žitelja naše županije i stvoreni su bolji uvjeti rada medicinsko­g kadra – istaknuo je župan Igor Andrović. Na Odjelu oftalmolog­ije i opto- IGOR ANDROVIĆ metrije radi pet liječnika, domaći kadar iz Virovitičk­o-podravske županije, a dolazak nove opreme svima je, kažu, navukao osmijeh na lice.

U planu i lasersko liječenje

– Sada ćemo puno kvalitetni­je i preciznije pružati zdravstven­u zaštitu i liječiti naše pacijente u operativno­m i medicinsko-dijagnosti­čkom smislu. Novom opremom znatno poboljšava­mo mogućnosti operativno­g liječenja, kao i medicinske dijagnosti­ke na Odjelu oftalmolog­ije i optometrij­e Opće bolnice Virovitica – zadovoljan je dr. Bruno Sunajko, voditelj Odjela. Uvjeren je da će u budućnosti taj odjel biti među vodećima u ovom dijelu Hrvatske. – Želimo se profilirat­i kao mjesto vrhunske usluge te zdravstven­e brige i zaštite naših pacijenata. S novom ćemo opremom to moći ostvariti jer ćemo puno kvalitetni­je obavljati operacije mrene te medicinsku dijagnosti­ku, OCT, ultrazvuk. Plan nam je i stvoriti uvjete za lasersko liječenje nekih očnih bolesti – dodaje. Liste čekanja su im sve manje, pa se tako na operaciju mrene čeka mjesec i pol dana, po čemu su među vodećim općim bolnicama u Hrvatskoj. – Nova oprema poboljšat će uvjete za operacije. To će nam osigurati bolju i kvalitetni­ju skrb i zaštitu naših pacijenata ne samo iz Virovitice i Virovitičk­o-podravske županije, već i ostatka Hrvatske, jer nam sve više dolaze pacijenti iz cijele zemlje – zaključuje dr. Sunajko.

 ??  ?? Nova oprema na očnom odjelu dio je velikog projekta od 50 milijuna kuna
Nova oprema na očnom odjelu dio je velikog projekta od 50 milijuna kuna
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia