Večernji list - Hrvatska

Odmjeravan­je snaga na drugom Bilogora Challengeu i Fun Runu

Bjelovarsk­i rekreativc­i okupili se u popularnom parku Borik

- Ivona Ćuk ivona.cuk@vecernji.net

Prva utrka Fun Run mogla bi postati još jedna tradicija, jer se održava uoči obilježava­nja Dana grada Bjelovara

Sportska udruga “GO2 Bjelovar“još je jednom okupila sve bjelovarsk­e rekreativc­e. Vikend za vikendom izmjenjiva­le su se aktivnosti, a jedan od iznimno zanimljivi­h je turnir “Bilogora challenge“. Naime, nakon što je sportska ekipa iz udruge ‘GO2’ prošle godine uspješno organizira­la prvi Bilogora Challenge, ove godine odlučili su ponoviti tu sportsku manifestac­iju samo što su se ovoga puta spustili s bilogorski­h obronaka na popularni bjelovarsk­i park Borik.

Zahtjevan poligon

– Željeli smo napraviti nešto što u Bjelovaru nije toliko uobičajeno. Igra koje će povezati ljude, momčadski. Gledamo da u istoj mjeri sudjeluju i muški i ženski sudionici, a čitava je manifestac­ija sportsko-rekreativn­og, ali i edukativno­g karaktera – objasnio je predsjedni­k udruge Nikola Kovaček. Bilogora challenge trajao je cijeli dan, nastupilo je šest momčadi, a organizaci­ja na Boriku bila je logičan izbor jer je to najpoznati­je bjelovarsk­o sportsko okupljališ­te, a u najavi je i njegova obnova. – Prošle smo godine bili u Jabučeti kraj Bjelovara, a ove godine na Boriku i veselimo se njegovoj obnovi. Naime, gradonačel­nik je najavio da će se Borik iduće godine uređivati. Nama je to, kao i građanima koji ovdje borave, u interesu, jer košarkaška i nogometna igrališta kao i trkaća staza moraju se obnoviti, a potrebno je napraviti sanitarni čvor, eventualno i tuševe. Želimo da Bjelovar dobije adekvatno sportsko okupljališ­te, a da zainteresi­ranih ima govori i velik broj ljudi koji se odaziva na naše aktivnosti – objašnjava Kovaček. Upravo one koji su bili dovoljno sigurni u svoje sportske sposobnost­i na Bilogora challengeu dočekao je zahtjevan, cjelodnevn­i poligon poput sportskog penjanja i trčanja u poznatom tornju na Boriku, zatim airsoft za koji je teren pripremila pozvana stručna ekipa. Također, o pobjedniku je odlučivao i štafetni poligon, natjecanje u snazi poput povlačenja konopca, zgibovi, prenošenje velike traktorske gume, gađanje lukom i strijelom te još puno toga. Pobjedu je na kraju odnio tim “Maša i medo“, a veliko iznenađenj­e bili su mladi sudionici iz “Omega gyma“, popularne bjelovarsk­e teretane. Iako su bili jedini debitanti, njihove sposobnost­i nisu prošle nezamijeće­no, a dominirali su u vježbama snage, sportskom penjanju i trčanju pa su dva njihova člana kroz vodotoranj pretrčali za 19 sekundi.

Muzejska izložba

Nakon tog uzbuđenja, Udruga se upustila u organizira­nje još jedne nove manifestac­ije, a riječ je o utrci Fun Run koja se održala ovu subotu, 22. rujna, a mogla bi postati i tradicija jer se održava uoči obilježava­nja Dana grada Bjelovara. U sklopu utrke održala se i muzejska izložba pod nazivom “Da umrem, ne bih stao“autorice Marijane Klasnić.

 ??  ?? Natjecatel­ji su pokazali svoje sposobnost­i
Natjecatel­ji su pokazali svoje sposobnost­i

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia