Večernji list - Hrvatska

Neozbiljni plavi jedva slavili s igračem više

Dinamo slavio u Maksimiru protiv zaprešićko­g Intera (5:3) u rijetko viđenoj golijadi u Prvoj HNL

- Robert.junaci@vecernji.net

Nenad Bjelica ispremiješ­ao je momčad u odnosu na sraz s Fenerbahçe­om u Europskoj ligi. Inter je bio slomljen tek nakon dva pogotka Petkovića Robert Junaci Nenad Bjelica je ponovno ispremiješ­ao svoje karte, najavio je da od igrača koji će dobiti priliku protiv Intera očekuje da se ‘napregnu’, da dovedu Dinamo do pobjede. Pa su tako od 11 koji su fantastičn­o odigrali u Europskoj ligi protiv Fenerbahçe­a ostali samo Šunjić i Gojak. I nije to izgledalo dobro, previše nonšalanci­je je bilo kod Dinama i zato je Inter teško namučio plave, na kraju je završilo s 5:3. Ova je utakmica bila prilika da i tako promiješan­ih karata Bjelica odnese ‘štih’, pobjedom bi povećao prednost na tablici u odnosu

Nije to izgledalo dobro. Momčad Nenada Bjelice igrala je s previše nonšalanci­je

na svoje konkurente. Doduše, sad mu je to postala Lokomotiva koja je na drugom mjestu, a loše su karte imali Matjaž Kek i Zoran Zekić, treneri Rijeke i Osijeka, izgubili su partije u ovom kolu.

Bez kažnjenog Toplaka

Koliko god je dosad Inter redovno gubio od plavih (14 godina nije slavio u dvoboju s Maksimirsk­im klubom), očekivali smo da će se nešto pitati i Zaprešićan­e koji igraju prilično promjenjiv­o. A na klupi nisu imali kažnjenog Samira Toplaka, momčad je vodio njegov pomoćnik Branko Lađević. Nažalost, želje Bjelice i njegovih igrača da imaju i dalje veliku podršku s tribina nisu se ispunile, razmažena zagrebačka publika napravila je sjajnu atmosferu protiv Young Boysa i Fenerbahçe­a, ali kad je o HNL-u riječ, onda je odaziv mizeran, pa je tako bilo i jučer. - Lijepo je igrati u onakvoj atmosferi, nažalost, u našoj ligi nije tako, a nije isto igrati pred dvije, tri ili pet tisuća ljudi i pred njih 20.000 – kazao je Bjelica. I nisu plavi krenuli razigrano, no onda su prvu prigodu iskoristil­i, Kadzior je ubacio iz kuta, Lešković pucao glavom, a vratar Matković nije baš dobro reagirao pa je morao po loptu u svoju mrežu. No, onda se malo iskupio kad je obranio zicer Petkoviću, a Kadzior je odbijenu loptu poslao pored gola, a mogao je upisati svoj prvi pogodak, dosad bilježi ‘samo’ asistencij­e. Prijetili su plavi još nekoliko puta do odmora, ali nisu uspjeli povećati prednost i otići u mirne vode. No, nisu im bile nemirne u prvoj dijelu jer Inter nije ni zaprijetio. No, zato je Inter napravio preokret u samo dvije minute, iskoristio je to što plavi nisu zabili golove iz izglednih pozicija na početku nastavka. Prvo je Ayaji matirao Zagorca, a onda je Andrić iskoristio greške plavih i poslao loptu u prazan gol. Veselje gostiju trajalo je kratko jer već u 58. minuti Haramustek je srušio Petkovića pa su plavi imali jedanaeste­rac, a Haramustek isključenj­e. Za 2:2 zabio je Mario Budimir. Kakve lude tri minute!

Nespretni pogoci

I nije tu bio kraj, jedan ubačaj Mamuta u svoju je mrežu pospremio Šunjić i Inter je ponovno vodio. Ali, to je trajalo samo dvije minute jer novu asistencij­u Kadziora za 3:3 iskoristio Petković. Isti je igrač ugurao loptu i u 83. minuti za novo vodstvo. Imao je Inter još priliku za 4:4, ali su plavi zabili za konačnih 5:3, svoj prvijenac je zabio Damian Kadzior. No, plavi su bili neozbiljni, nekonkretn­i u završnici iako su zabili četiri pogotka, a onda ima se to osvetilo i primali su nespretne golove. Za gledatelje je to bila sjajna predstava, uzbudljiva, ali Dinamo si ne smije dozvoliti ovakvu partiju. Javna ustanova “Memorijaln­i centar Domovinsko­g rata Vukovar” objavljuje Oglas za zapošljava­nje za sljedeća radna mjesta: 1. recepcione­r u Odjelu neodređeno vrijeme 2. radnik na uređenju vanjskog tehničkih poslova i održavanja vrijeme ugostitelj­stva - 2 zaposlenik­a/ce na i unutarnjeg prostora u Odjelu - 1 zaposlenik/ca na neodređeno Tekst Oglasa s uvjetima koje mora ispunjavat­i kandidat koji podnosi prijavu za navedeno radno mjesto i opisom posla radnog mjesta, dostupan je na oglasnoj ploči i web-stranici Javne ustanove “Memorijaln­i centar Domovinsko­g rata Vukovar” (www.mcdrvu.hr), te oglasnoj ploči i web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Luka Menalo čestita Marku Leškoviću na golu
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Luka Menalo čestita Marku Leškoviću na golu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia