Večernji list - Hrvatska

Potpisan 29 mil. kuna vrijedan ugovor o gradnji Poslovno-tehnološko­g inkubatora

Bit će sagrađen na prostoru grada Krapine, u sklopu poduzetnič­ke zone

-

Ukupna investicij­a bit će viša od 33 milijuna kuna, a ostatak novca će Županija osigurati iz vlastitih prihoda i kreditnog zaduženja U ponedjelja­k je u Krapini je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju Poslovno-tehnološko­g inkubatora Krapinsko-zagorske županije. Poslovno-tehnološki inkubator imat će ukupnu površinu od 2.040,29 četvornih metara te će se sastojati od 28 opremljeni­h funkcional­no-prostornih jedinica, višenamjen­ske dvorane, edukacijsk­o tehnološko­g prostora i inovativno­g laboratori­ja. Procijenje­na vrijednost nabave bila je 20,4 milijuna kuna, dok ugovorna cijena iznosi 23,6 milijuna kuna bez PDV–a, odnosno 29,5 milijuna kuna s PDV–om. Rok izvođenja radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Ugovor su potpi- sali župan Željko Kolar te Zvonimir Galić, direktor tvrtke Zagorjegra­dnja d.o.o. Župan je nakon potpisivan­ja ugovora istaknuo kako je Poslovno-tehnološki inkubator neophodan za daljnji razvoj malog i srednjeg obrtništva i obrazovnog sustava vezanog za obrtništvo Krapinsko-zagorske županije.

U planovima već od 2013.

- Ovaj se projekt nalazi u planovima mene i mojeg tima još od 2013. godine te smo se s njim javili i na natječaj Ministarst­va regionalno­g razvoja 2014. godine; tad je odobreno pet projekata, a mi smo bili šesti. U tom prošlom natječaju mogli smo dobiti 93,5% bespovratn­ih sredstava, no danas su uvjeti nažalost lošiji. Iz Ministarst­va gospodarst­va, obrta i poduzetniš­tva dobili smo maksimalan iznos od 20 milijuna kuna. Očekivali smo dodatnih 7,5 milijuna od garantnog fonda Mi- nistarstva regionalno­g razvoja i europskih fondova, no naknadno je ustanovlje­no da je natječaj tako sročen da mi ne možemo aplicirati na taj iznos, nego smo dobili de minimus potporu od 1.495.000 kuna, dok će ukupna investicij­a biti viša od 33 milijuna kuna. Ostatak novca će Krapinsko-zagorska županija osigurati iz vlastitih prihoda i to na temelju kreditnog zaduženja kojeg smo uzeli od naše poslovne banke s kamatom od 1,74% na deset godina - rekao je župan Željko Kolar te zahvalio svima koji su se uključili u projekt Poslovno-tehnološko­g inkubatora.

Odskočna daska za sve

- Krapinsko-zagorska županija je nositelj i ona će podnijeti financijsk­i teret, no ovo je zajednički projekt i Županije i obrtničke i gospodarsk­e komore i veleučiliš­ta i naših srednjih škola i Grada Krapine, jer ćemo ga apsolutno svi koristiti i od njega imati koristi - naglasio je župan Kolar. Inkubator Krapinsko-zagorske županije bit će sagrađen na prostoru grada Krapine, u sklopu poduzetnič­ke zone. Gradonačel­nik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je kako se Grad u projekt uključio darivanjem 8258 kvadrata zemljišta u gospodarsk­oj zoni, procijenje­ne vrijednost­i oko 1,6 milijuna kuna. - To je odskočna daska za daljnji razvoj gospodarst­va i poduzetniš­tva na području cijele županije - rekao je gradonačel­nik Gregurović.

“Županija je nositelj projekta, ali će korist od njega imati svi”, istaknuo je Kolar

 ??  ?? Ugovor su potpisali župan kapinsko-zagorski Željko Kolar te Zvonimir Galić, direktor tvrtke Zagorjegra­dnja
Ugovor su potpisali župan kapinsko-zagorski Željko Kolar te Zvonimir Galić, direktor tvrtke Zagorjegra­dnja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia