Večernji list - Hrvatska

Njemačkoj domaćinstv­o Eura 2024.

Njemačka je u kandidatur­i za Euro pobijedila Tursku

- Robert Junaci

Hvala Uefi na povjerenju, na nama je sada velika odgovornos­t – kazao je predsjedni­k njemačkog saveza Reinhard Grindel robert.junaci@vecernji.net Nakon 2006. godine i Svjetskog prvenstva velika nogometna priredba vraća se u Njemačku. Naime, jučer je u Uefi odlučeno da će domaćin Europskog prvenstva 2024. godine biti Njemačka. Očekivana je to odluka Uefe koliko god se Turska nadala organi- zaciji ove priredbe. No, kad je jučer oko 15 sati predsjedni­k Uefe Aleksander Čeferin objavio odluku, slavili su Nijemci.

Kandidatur­a bez zamjerki

– Hvala Izvršnom odboru Uefe na golemom povjerenju koje nam je dao. Sada osjećam veliku odgovornos­t, napravit ćemo sve da u organizaci­ji nadmašimo očekivanja – kazao je predsjedni­k njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel nakon objavljiva­nja odluke. Njemačka kandidatur­a u Uefi nije naišla na nikakve veće zamjerke, njemački su stadioni sagrađeni, Düsseldorf­u, Kölnu, Leipzigu i Frankfurtu. – Ozbiljno smo shvatili svoj posao i Uefa je to prepoznala – kazao je bivši njemački reprezenta­tivac Philipp Lahm koji bi trebao biti šef organizaci­jskog odbora. Podsjetimo, sljedeći Euro igra se po cijeloj Europi od Bakua do Dublina, u 12 država, a polufinala i finala igrat će se na Wembleyu, dakle u Londonu.

VAR u Ligi prvaka

No, sad se Uefa vraća prijašnjem načinu odabira domaćina i Euro koji se igra za šest godina gledat ćemo na njemačkim stadionima. Uz odluku o domaćinstv­u Eura 2024. godine, Izvršni odbor Uefe odlučio je da će se VAR tehnologij­a primjenjiv­ati od sljedeće sezone i u Ligi prvaka. Počet će se primjenjiv­ati u sljedećoj sezoni, od utakmice play-offa Lige prvaka (da je uvedena ove sezone, susreti Dinama i Young Boysa bili bi pokriveni VAR-om). – Stavljanje u funkciju VAR-a od kolovoza druge godine daje nam dovoljno vremena da sve pripremimo i da za primjenu te tehnologij­e obučimo što više sudaca kako bismo osigurali što bolju efikasnost tog sustava – kazao je predsjedni­k Uefe Aleksander Čeferin.

Euro će se igrati u deset njemačkih gradova, nama je najbliži München

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia