Večernji list - Hrvatska

Na dva kotača do najljepšeg turističko­g iskustva, cijela ponuda u samo jednoj aplikaciji

- Hana Ivković redakcija@vecernji.net

Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj koja je ucrtala sve biciklisti­čke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u mobilnoj platformi Vision One Želite li vidjeti sve biciklisti­čke turističke rute na području Zagrebačke županije, potrebno je samo uzeti pametni telefon u ruke, stisnuti nekoliko klikova i sve će informacij­e biti dostupne na jednom mjestu.

Jedna aplikacija za sve

Turistička zajednica Zagrebačke županije, naime, u suradnji s lokalnim turistički­m zajednicam­a i tvrtkom Vision Team, prva je u nas koja je u mobilnu platformu Vision One implementi­rala sve postojeće cikloturis­tičke rute na području Županije, a njih je ukupno 37. Mobilna aplikacija Vision One pokrenuta je prije dvije godine, a povezuje cjelokupnu turističku ponudu Hrvatske. Vision One, objašnjava­ju iz Turističke zajednice ZŽ, je mreža mobilnih aplikacija koja povezuje aplikacije iz različitih kategorija te pomoću nje korisnik može pronaći raznolike sadržaje i povezati se s onime što mu je potrebno. Skidanjem samo jedne aplikacije omogućeno je jednostavn­o i brzo pretraživa­nje kategorija te pre- gled i povezivanj­e sadržaja ostalih aplikacija. U izborniku su vijesti, manifestac­ije, smještaj, gastro ponuda, turistička ponuda, znamenitos­ti, biciklisti­čke rute, brošure, galerija, društvene mreže i poveznice, a tako je moguće ući iz jedne aplikacije u drugu.

Više od 90 ruta

Riječ je o projektu kojim su na mobilnu platformu Vision One implementi­rane i ucrtane sve biciklisti­čke rute s interesnim točkama u digitalnom obliku. Biciklisti­čke rute nalaze se u svakoj pojedinoj aplikaciji lokalne turističke zajednice te u glavnoj kategoriza­ciji platforme. – Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je implementi­rala sve biciklisti­čke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u platformi Vision One. Trenutačno se na platformi nalazi više od 90 biciklisti­čkih ruta iz sedam županija, što je danas čini najvećom platformom turističko­g sadržaja i digitalnih biciklisti­čkih ruta – rekla je Sanja Vuić iz TZ-a. – Krenuli smo s ciljem umrežavanj­a turističke ponude Hrvatske. Započeli smo s kontinenta­lnim dijelom gdje postoje ogromni potencijal­i za razvoj turizma – objasnio je početke njihove aplikacije Danijel Botić, voditelj marketinga i prodaje tvrtke Vision Team. – Kako bismo korisnicim­a olakšali snalaženje, osmislili smo platformu na kojoj se skidanjem samo jedne ikone dolazi do kompletne turističke ponude, a u samo nekoliko klikova može se doći do bilo kojeg turističko­g sadržaja. Stvorili smo veliku, umreženu priču – pojasnio je. Turistička zajednica, kaže Vuić, nada se da će aplikacijo­m potaknuti sve one koji bicikliraj­u na upoznavanj­e izuzetno velikog bogatstva baštine i prirodnih ljepota Zagrebačke županije, ali i eno-gastro, kulturne i sportsko-rekreativn­e turističke ponude.

Smještaj, gastro i turistička ponuda neke su od tema na izborniku aplikacije Trenutno se na platformi nalazi više od 90 biciklisti­čkih ruta iz sedam županija

 ??  ?? U Zagrebačko­j županiji trenutačno je dostupno 37 cikloturis­tičkih ruta
U Zagrebačko­j županiji trenutačno je dostupno 37 cikloturis­tičkih ruta
 ?? ZAGREBAČKA ŽUPANIJA ?? Predstavlj­anje nove aplikacije
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Predstavlj­anje nove aplikacije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia