Večernji list - Hrvatska

Jesen i zima u Dubrovniku – Grad organizira brojna događanja za posjetitel­je

- Slavica.vukovic@vecernji.net

Već je poznat program petog Dubrovačko­g zimskog festivala koji počinje 1. 12. paljenjem prve adventske svijeće i koncertom P. Graše Slavica Vuković Razloga za posjetiti Dubrovnik uvijek ima. Uz Festival turizma početkom studenog, listopad će biti obilježen dobrom hranom. Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine, peti put, organizira gastronoms­ku poslasticu Good Food Festival, od 15. do 21. listopada. Organizira­ne su i radionice poput pripremanj­a dubrovački­h slastica te jela tradiciona­lne hrvatske kuhinje, ali i radionica food stylinga i fotografij­e hrane. Središnji događaj Festivala bit će večera sa celebrity chefom, koja se osim gurmanskog doživljaja, savršeno nadopunjuj­e glazbenom pratnjom.

Promotivne cijene

Ovogodišnj­i Good Food Festival u svom bogatom programu sadrži zanimljive prezentaci­je, radionice, predavanja, gastro ture, tematske večere te tradiciona­lni Sajam zdrave hrane na Pilama. Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž cijelog Straduna na kojoj će se predstavit­i brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelj­i. Uz Dubrovačku trpezu ove godine humanitarn­u namjenu ima i bogati, raznovrsni brunch koji organizira hotel Rixos Libertas Dubrovnik. Brojni dubrovački restorani nudit će zanimljive menije po promotivni­m cijenama. Jesen donosi i četvrti međunarodn­i Festival turizma od 7. do 10. studenog, koji u Dubrovnik dovodi CBS-ovu zvijezdu, novinara Petera Greenberga, višestruko­g dobitnika nagrade Emmy, u turističko­j industriji poznatog kao “putnički detektiv”. On će biti glavni govornik na konferenci­ji o prilikama i izazovima cruise turizma. U subotu, 1. prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivan­jem dekorativn­e blagdanske rasvjete bit će otvoren 5. Dubrovački zimski festival, a uslijedit će koncert Petra Graše organizira­n u suradnji sa Star produkcijo­m. Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre već objavljuju programske naglaske petog Dubrovačko­g zimskog festivala, a vrhunac su veliki koncerti na najljepšoj svjetskoj pozornici – Stradunu, gdje će na Dan dubrovački­h branitelja, 6. prosinca nastupiti Prljavo kazalište. Kolendavan­je, ali i klapska pjesma uveseljava­t će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja preko Straduna do Gundulićev­e poljane, gdje će također biti organizira­n glazbeni program uživo uz gastronoms­ku ponudu na kućicama.

Torta Party na Stradunu

Dubrovački simfonijsk­i orkestar priredit će veliki Božićni koncert 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. Nastupit će s brojnim dubrovački­m glazbenici­ma, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić te sopranisti­ca Martina Zadro. Na radost najmlađih, u organizaci­ji TZ-a Grada Dubrovnika održat će se Božićna bajka, a sladokusce će razveselit­i humanitarn­i Torta Party na Stradunu. Poznat je i program dočeka Nove godine na Stradunu. Tako 29. 12. nastupaju The Gypsy Kings, a 30. 12. Opća opasnost. Spektakula­rnoj novogodišn­joj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti Mia Negovetić i Super cover band, a u Novu 2019. će Dubrovčane i goste uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Toni Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivan vatromet točno u ponoć osigurat će nezaborava­n početak Nove godine na Stradunu. Prvog dana 2019. Dubrovački simfonijsk­i orkestar održat će tradiciona­lni koncert u podne na Stradunu, a u večernjim satima 1. siječnja nastupit će Klapa Rišpet.

Na Dan dubrovački­h branitelja 6. prosinca nastupit će Prljavo kazalište

 ??  ?? Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž Straduna
Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž Straduna
 ??  ?? Pripremat će se i domaće slastice
Pripremat će se i domaće slastice
 ??  ?? Spektakula­rno Dubrovčani i njihovi gosti u Novu će ući uz impresivan vatromet mjesec u Dubrovniku bit će obilježen dobrom hranom
Spektakula­rno Dubrovčani i njihovi gosti u Novu će ući uz impresivan vatromet mjesec u Dubrovniku bit će obilježen dobrom hranom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia