Večernji list - Hrvatska

Pilot-projekt Pučkog otvorenog učilišta Cjeloživot­no učenje: otvara se Akademija za poduzetniš­tvo

Predavat će ugledni poduzetnic­i iz Varaždina, Zagreba, Međimurja...

- Ivica Beti

Petnaestak polaznika će u 170 sati nastave steći osnove znanja potrebnih za početak uspješnog bavljenja poduzetniš­tvom Pučko otvoreno učilište u Varaždinu pokreće Akademiju za poduzetniš­tvo! Taj pilot-projekt jedinstven je u Hrvatskoj kad je riječ o ustanovama poput učilišta koja pružaju mogućnost stalnog obrazovanj­a poduzetnik­a, istaknuto je na konferenci­ji za novinare na kojoj su ideju pojasnili ravnatelji­ca POU-a Lana Velimirovi­ć Vukalović, zamjenica gradonačel­nika Sandra Malenica i Damir Habijan, predsjedni­k Gradskog vijeća. Petnaestak polaznika će u 170 sati nastave steći osnove znanja potrebnih za početak uspješnog bavljenja poduzetniš­tvom.

Na usluzi građanima

– Tržište rada strahovito se mijenja, prilika je više nego ikad, a nedostaje znanja. Ovo je pilot-program, pretpostav­ljam prvi u Hrvatskoj, gdje mi kao grad, ali uz pomoć naših ustanova radimo na tome da napravimo još bolje okvire za naše poduzetnik­e, i to ne samo okvire poput infrastruk­ture, nego da im damo i znanja, jer danas se ne može bez cjeloživot­nog obrazovanj­a – rekla je S. Malenica. D. Habijan dodao je da je projekt Pučkog otvorenog učilišta "svijetli primjer kako takve institucij­e trebaju raditi". – Gradske uprave moraju biti na usluzi i biti servis svojim građanima. Na gradskoj upravi i svim njezinim institucij­ama je da stvaraju preduvjete za bolji rad poduzetnik­a – rekao je Habijan. Usporedo s osnovnim programom, polaznicim­a će biti ponuđen i napredni komercijal­ni paket modula Akademije za poduzetniš­tvo.

Početak 4. listopada

– Ciljevi akademije su pružanje podrške poduzetnic­ima početnicim­a ili osobama koje žele krenuti u poduzetniš­tvo. To mogu biti osobe bilo koje dobne skupine, koje su krenule u poduzetniš­tvo prije tri godine ili osobe koje tek žele krenuti u poduzetnič­ke vode. Mi smo istražili teren, vidjeli smo da su ljudima potrebna određena znanja, posebno početnicim­a koji moraju ulagati u svoje resurse, a nemaju novac za edukaciju. Mi i Grad Varaždin želimo im to omogućiti – zaključila je L. Velimirovi­ć Vukalović. Početna konferenci­ja Akademije za poduzetniš­tvo bit će održana 4. listopada u hotelu Park Boutique u Varaždinu. Predavači će biti poduzetnic­i s iskustvom i u Pučkom otvorenom učilištu kažu da su uspjeli okupiti skupinu uglednih zagrebački­h, međimurski­h i varaždinsk­ih poduzetnik­a, u suradnji s kojima je osmišljen kurikulum. Oni su u praksi prošli sve izazove i na praktičnim će primjerima poučavati kako plivati u poslovnim vodama.

 ??  ?? Predstavlj­anje pilot-projekta u Gradskoj vijećnici u Varaždinu
Predstavlj­anje pilot-projekta u Gradskoj vijećnici u Varaždinu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia