Večernji list - Hrvatska

PPD stradao protiv PSG-a! Červar: malo su nas i precijenil­i

- Mladen Miletić

Rukometaši PPD Zagreba uvjerljivo su poraženi (21:32) od nominalno najjače momčadi u Europi, favorita natjecanja ove sezone mladen.miletic@vecernji.net Kada je momčad poput PSG-a raspoložen­a za „cipelarenj­e“, onda je teško tu nešto posebno učiniti, iako je čak i u startu slabiji PPD Zagreb ipak prejako stradao (21:32). No, Parižani, na papiru najjača momčad Europe, vrlo su ozbiljno shvatili gostovanje u Areni Zagreb. - Rekao bih čak da su nas i precijenil­i – rekao je nakon utakmice Lino Červar.

Do 18. je trenirao tenis

Da, možda je gledatelji­ma, a bilo ih je oko deset tisuća, ostao malo i gorak okus nakon završnih -11, ali imali su priliku vidjeti na djelu baš Dream Team. Pazite, Gensheimer nije ni ulazio u igru, Abalo je igrao nešto u drugom poluvremen­u, Omeyer je mogao samo pljeskati suigraču Corralesu. A Nikola Karabatić doprinio je sa svega dva pogotka. Daleko veći „krvnik“bio je brat Luka koji je imao osam od osam! A do 18. godine trenirao je tenis. - Haha, ne događa mi se to često. Volio bih da je tako svaku utakmi- cu, ali nažalost nije. Dogodi mi se nekad da i sve promašim, takav je rukomet. Imao sam i malo sreće. Na kraju krajeva, bitnije mi je što radimo kao ekipa, a ne ja kao pojedinac – kaže mlađi Karabatić. O uvjerljivo­j pobjedi je rekao: - Očekivali smo tešku utakmicu i tešku borbu, i zato smo se stvarno dobro pripremili. Nismo im dopustili da igraju svoju igru koju smo gledali na videu. Sa svih smo pozicija dobro šutirali, a naš je golman odlično branio. A PSG već četvrtu sezonu zaredom ulazi u sezonu kao jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, no nikako da se domogne titule, a bio je na tri Final Foura. Slavili su Kielce, Vardar i Nantes, a Pariz još čekaju najvrednij­i trofej. Doveli su trenera koji im je odnio naslov kad su bili u finalu – Raula Gonzaleza. - Puno radimo i precizno. Otkako je počela sezona, maksimalno radimo na detaljima. Gonzalez je dobar čovjek, ima dobar odnos s ekipom. Trebat će nam još vremena, ali mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Svake se godine nadamo da ćemo osvojiti, ali u sportu nikad ne znaš. Detalji presuđuju – kaže Luka.

Luka opasniji od Nikole

Raspoložen je bio i brat Nikola. Vjerojatno nitko nema toliko pobjeda u Areni Zagreb kao stariji Karabatić, što s Francuskom, što s Barcelonom, što s PSG-om. - Da, Lulu je danas bio odličan, sretan sam zbog njega. Opasniji od mene? Haha, pa u posljednje vrijeme to i nije tako rijetko. Malo me muči noga, pa se malo i doziram. Da, i vratar Rodrigo je strašno branio – istaknuo je Nikola. Zagrebaši će ovu utakmicu morati brzo zaboraviti i koncentrir­ati se na suparnike s kojima će ipak biti ravnopravn­iji. Jer, najvažniji je cilj ipak domoći se drugog kruga Lige prvaka što prošle sezone nisu uspjeli. Trener Červar poslije utakmice naglasak je stavio na puno slabiju obranu u odnosu na utakmice sa Szegedom i Flensburgo­m, no i napad je bio ispod potrebne razine. Teško se sjetiti kad nitko u momčadi nije uspio postići tri pogotka iz igre. Kako bi poboljšali uvjete boravka u svim gradskim dječjim vrtićima, Grad Slavonski Brod provodi energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Maslačak“. U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivi­h izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanj­a“, Grad Slavonski Brod je s Ministarst­vom graditeljs­tva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st sklopio Ugovor o dodjeli bespovratn­ih sredstava za projekt Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“na adresi Trg Sv. Antuna bb u Slavonskom Brodu. SVEUČILIŠT­E U ZAGREBU GRAĐEVINSK­I FAKULTET Ukupna vrijednost projekta Energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“je 2.011.541,37 kuna, a EU sufinancir­anje projekta je 551.859,28 kuna. Jedan od ciljeva projekta, osim unaprjeđen­ja kvalitete prostora za boravak djece, je i smanjenje ukupne potrošnje energije, u značajnoj mjeri smanjenje emisije stakleničk­ih plinova i onečišćenj­a zraka na području grada Slavonskog Broda. Projekt je sufinancir­ala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje provedbe projekta je od 22. studenog 2016. do 30. studenog 2018. godine. za upis studenata na sveučilišn­i poslijedip­lomski doktorski studij GRAĐEVINAR­STVO i za upis studenata na sveučilišn­i poslijedip­lomski specijalis­tički studij u akademskoj godini 2018./2019. Građevinsk­i fakultet Sveučilišt­a u Zagrebu obavještav­a da se rok za podnošenje prijava na natječaj za upis na sveučilišn­i poslijedip­lomski doktorski studij GRAĐEVINAR­STVO i za upis na sveučilišn­i poslijedip­lomski specijalis­tički studij u akademskoj godini 2018./2019., objavljen 18. srpnja 2018. u Večernjem listu, produžuje do 30. listopada 2018. Tekst natječaja može se vidjeti na internet stranici Građevinsk­og fakulteta u Zagrebu, https://www.grad.unizg.hr/ KLASA: 643-02/18-01/02 URBROJ: 251-64-04-04-18-33 Zagreb, 24. rujna 2018.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia