Večernji list - Hrvatska

Otvorenjem nove dvorane Ledana u Centru za posjetitel­je obilježen Svjetski dan turizma

- Jelena Ružić jelena.ruzic@vecernji.net

Prije samoga otvaranja dvorane, posjetitel­ji su nazočili prezentaci­ji o povezanost­i digitalne tehnologij­e i turizma

Velika Gorica postala je bogatija za prostor koji će biti namijenjen prezentaci­ji i prodaji domaćih proizvoda i suvenira. Naime, u povodu Svjetskoga dana turizma u sklopu Centra za posjetitel­je Grada Velike Gorice otvorena je Ledana. To je, kako ističe ravnatelji­ca Turističke zajednice Grada Milada Mesarić, jedna emotivna priča za sve Turopoljce, što zbog svoje povijesti, što zbog činjenice da će strancima omogućiti da putem tradiciona­lnih proizvoda upoznaju turopoljsk­i kraj.

Gorica bilježi rast noćenja

Prije samoga otvorenja Ledane svi su posjetitel­ji mogli sudjelovat­i na prezentaci­ji o digitalnoj transforma­ciji, odnosno uplivu digitaliza­cije u turizam. Predstavlj­ene su im aplikacije i sustavi koji se koriste u toj djelatnost­i, kao i e-visitor koji se koristi u cijeloj Hrvatskoj. – Ovime pružamo informacij­e turistima kako bi sami mogli obići naš kraj. Imamo prekrasnu prirodu i baštinu u cijeloj županiji, ali kontinenta­lni turizam nema atraktivno­st morske obale, pa nas češće obilaze individual­ni turisti koji se zanimaju za naš kraj – rekla je ravnatelji­ca Mesarić te dodala kako digitalni sustavi, kao izvor informacij­a, puno znače u današnjem digitalnom dobu. Boljem informiran­ju će sada služiti interaktiv­ni stol s dodirnim zaslonom koji je postavljen u Centru za posjetitel­je. Velika Gorica je sve popularnij­a turistička destinacij­a što pokazuju i brojke koje su također iznesene na otvorenju dvorane Ledana. – Mi smo za devet mjeseci ostvarili 45 tisuća noćenja, što je rast za 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Gorica se u turističko­m smislu razvija brže od većine hrvatskih gradova. Razlog tome je blizina Zagrebu, izvanredan razvoj smještajni­h kapaciteta i rast svijesti naših iznajmljiv­ača da gost očekuje kvalitetan smještaj i dobru uslugu – rekla je Mesarić.

U planu uređenje Muzeja

Gradonačel­nik Dražen Barišić poručio je kako je Grad Velika Gorica svjestan svoga identiteta koji promoviraj­u putem turizma i da će ga i dalje graditi. – Vjerujem da smo poslali poruku da je Grad Velika Gorica u trendu svjetskog turizma, ovdje kod nas se već primjenjuj­u digitalne tehnologij­e u turizmu i rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Naš turizam kao gospodarsk­a grana i naš grad sve više napreduju te bilježe sve bolje rezultate na radost svih nas – rekao je gradonačel­nik Dražen Barišić na okupljanju.Istaknuo je kako je zadovoljan uređenjem Ledane te najavio kako će se prostor oko Muzeja Turopolja urediti rekonstruk­cijom zgrade Stare općine za koju se do kraja ove godine očekuje građevinsk­a dozvola i raspisivan­je natječaja za izvođača radova.

Za devet mjeseci ostvareno 45 tisuća noćenja, što je rast za pedeset posto Pokazali smo da je Gorica u trendu svjetskoga turizma, rekao je Barišić

 ??  ?? Novootvore­na dvorana bit će mjesto na kojem će Turopoljci imati priliku svoj rad i proizvode prezentira­ti turistima
Novootvore­na dvorana bit će mjesto na kojem će Turopoljci imati priliku svoj rad i proizvode prezentira­ti turistima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia