Večernji list - Hrvatska

Englezi ludi za Mateom. Tko je to s loptom? Je li to Kovačić ili Hazard?

Mateo ima sjajnu viziju i volim igrati s njim, rekao je Eden Hazard, jedan od najboljih na svijetu

- Hrvoje Delač hrvoje.delac@vecernji.net ZAGREB

Obožavam gledati suradnju Kovačića i Hazarda, volio bih da Mateo ostane u našem klubu MAURIZIO SARRI, trener Chelseaja Modrić je bio tužan zbog rastanka, ali mu je drago što je sve ispalo jako dobro za mene Navijači Chelseaja zaljubili su se u njega i od kluba traže da od Reala otkupi ugovor

Hrvatski nogometaš u Chelseaju je već u listopadu gotovo na pola minutaže koju je u Realu imao u cijeloj prošloj sezoni Bio je kraj lipnja, Hrvatska je sjajno igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a iz Madrida je odjeknula vijest: “Mateo Kovačić zatražio je transfer iz Reala!”. Mišljenja su bila podijeljen­a, jedni su smatrali da je to pametan potez, a drugi su se čudili i nije im bilo jasno zbog čega bi netko sam želio otići iz najboljeg kluba na svijetu.

Ustrajan u odluci

Julen Lopetegui, tada tek ustoličeni trener kraljevsko­g kluba, pokušao je hrvatskog reprezenta­tivca nagovoriti da ostane, ali on je bio odlučan u svojoj namjeri. Na kraju je otišao u Chelsea, a samo nekoliko mjeseci kasnije možemo ustvrditi da je ta odluka bila ispravna. – Uživam u Chelseaju, sviđaju mi se suigrači i trenutačno ne mogu biti zadovoljni­ji – ističe Kovačić koji se ustalio u početnoj postavi londonskog kluba. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj se- zoni u La Ligi igrao je 988 minuta, a sad, početkom listopada, u engleskom prvenstvu već je odigrao 400 minuta. Maurizio Sarri, trener Chelseaja, neizmjerno mu vjeruje. – Kad se pojavila mogućnost odlaska u London, razgovarao sam sa Sarrijem i uvjerio me da dođem. Modriću je bilo žao zbog te moje odluke jer smo uživali u zajednički­m trenucima, ali mu je drago što je sve ispalo dobro za mene – napominje Kova.

Donio dimenziju više

U subotnjem derbiju s Liverpoolo­m hrvatski je nogometaš još jednom oduševio i postigao prvu asistencij­u. Djeluje puno hrabrije nego u Realu. – U Madridu nisam bio zadovoljan minutažom pa sam otišao. A kad je tako, onda vam nedostaje samopouzda­nja pa na terenu ne pokušavate ni one stvari u kojima ste inače dobri. Engleski mediji raspisali su se o hrvatskom maestru, tvrde da je njegovim dolaskom Chelseajev vezni red dobio dimenziju više. Tu tezu potvrđuje i statistika koja otkriva da je Kovačić drugi igrač Premiershi­pa po točnosti pri dodavanju. Dosad je njegova preciznost u razigravan­ju suigrača nevjerojat­na, iznad 94 posto! – Kovačić ima sjajnu viziju, volim s njim igrati – rekao je Eden Hazard, trenutačno jedan od najboljih igrača svijeta. I upravo taj dvojac najviše razveselja­va navijače Chelseaja koji na forumima ne skrivaju oduševljen­je njihovom suradnjom na terenu i već su počeli pritiskati klupske čelnike da na kraju sezone otkupe Kovačićev ugovor jer je on trenutačno samo na posudbi. – Prerano je govoriti o budućnosti, poštujem ugovor s Realom, ali mogu reći da mi se sviđa u Chelseaju, da mi grad odgovara i da se mogu zamisliti ovdje i dugoročno. Možda najveći kompliment dobio je od engleskih medija koji ga jako hvale. “Iz gornjih redova Stamford Bridgea, gdje se sve ne vidi najjasnije, mnogi se pitaju tko je to s loptom, Kovačić ili Hazard. To najbolje opisuje o kakvom se igraču radi”, piše Independen­t.

 ??  ??
 ?? REUTERS, PA/ PIXSELL ?? Kovačić se nametnuo u veznom redu Bluesa i standardni je član prve postave
REUTERS, PA/ PIXSELL Kovačić se nametnuo u veznom redu Bluesa i standardni je član prve postave
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia