Večernji list - Hrvatska

Kovač blizu otkaza, veliki šok i u Realu

Bavarci u najgorem nizu od 1999. godine!

- Karlo Ledinski

Ovo je najlošiji Bayern kojeg sam ikada gledao. U ovome nema ništa od modernog nogometa. A nema ni volje kod igrača, kaže karlo.ledinski@vecernji.net Kakva šokantna subotnja večer u međunarodn­om nogometu. Bayern je kod kuće izgubio 0:3 od Borussije iz Mönchengla­dbacha, Real je u 95. minuti šokiran s 1:0 na gostovanju kod Alavesa, a Manchester United gubio je do 70. minute 0:2 kod kuće od Newcastlea, no onda u čudesnom preokretu slavio 3:2. Da preokret crvenim vragovima nije uspio, Jose Mourinho bio bi bivši. A ovako su mu navijači skandirali na kraju utakmice.

Na “packama” kod šefova

No, bivši bi uskoro mogao postati Niko Kovač. S pravom, jer bavarski klub u jednoj je od najvećih rezultatsk­ih kriza u posljednji­h 20 godina. Naime, prvi put od 1999. Bayern nije pobijedio u četiri uzastopne utakmice za vrijeme Oktoberfes­ta. A bile su to četiri utakmice protiv prosječnih momčadi - Augsburga (1:1), Herthe (0:2), Ajaxa (1:1) i Borussije M. (0:3). Također, prvi put u posljednji­h 10 sezona Bavarci su primili pogodak u sedam uzastopnih prvenstven­ih utakmica. Ono što je najgore za Kovača jest pogled na ljestvicu. Bayern je pao na peto mjesto, s time da ga u nedjelju još može prestići i RB Leipzig. I zato, nakon subotnjeg poraza bilo je mnogo navijača Bayerna koji su zazivali Kovačevu smjenu. A Niku je popljuvao i legenda njemačkog nogometa Lothar Matthäus. – Ne sjećam se da sam ikada gledao ovako loš Bayern. U ovoj momčadi nema ništa od modernog nogometa, ali ono što je najgore, govor tijela igrača pokazuje da kod njih nema ni volje za pobjedom. Kao da više ne slijede trenera – jasan je bio Matthäus. Nakon utakmice Kovač nije bio od velikih riječi, pred TV kamerama je tek rekao: – Prvih 10 minuta smo krenuli dobro, a onda smo potonuli, radili previše individual­nih pogrešaka. Što sam rekao igračima nakon utakmice? Neke stvari ostaju u svlačionic­i... Detaljnija objašnjena loše igre davao je klupskim čelnicima Rummenigge­u i Hoeneßu, koji su se odmah nakon utakmice spustili do svlačionic­e i dugo razgovaral­i s Kovačem. Vidjet ćemo kakvu su odluku donijeli, i hoće li uopće Niko dočekati novu šansu ili će ga smijeniti u narednim danima.

ManUtd je kod kuće gubio 0:2 od Newcastlea sve do 70. minute, a onda slavio 3:2!

Realov najlošiji niz od 1985.

U ništa boljoj situaciji od Kovača nije niti trener Reala Julen Lopetegui. Jučerašnji poraz 0:1 kod Alavesa mogao bi ga koštati trenerske stolice. I Realu je to četvrta utakmica u nizu bez pobjede, a ono što je najgore, u niti jednoj od tih utakmica kraljevi nisu zabili gol. Takav loš niz posljednji put dogodio im se prije 33 godine! U vrlo lošoj utakmici Reala svih 90 minuta sudjelovao je i Luka Modrić. Pokušavao je, trudio se, ali uklopio se u sivilo kraljeva. Ali, barem je jedan Hrvat jučer bio sretan. Mario Mandžukić nastavio je sa sjajnim izdanjima u dresu Juventusa, u pobjedi 2:0 kod Udinesea bio je asistent Ronaldu kod gola za konačan rezultat. Juventus i dalje gazi, ovo je tek osmi put u povijesti Serie A da je netko krenuo s osam uvodnih pobjeda. A velike zasluge za to ima i naš Mandžo.

 ??  ?? Mandžukić nastavlja sa sjajnim igrama za Juve, asistirao je Ronaldu za konačnih 2:0 kod Udinesea
Mandžukić nastavlja sa sjajnim igrama za Juve, asistirao je Ronaldu za konačnih 2:0 kod Udinesea

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia